Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

V Žiline sa začalo pojednávanie s expolicajtom Jánom A.

Hlavné pojednávanie s expolicajtom Jánom A., ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu nedovoleného ozbrojovania na Okresnom súde v Žiline 1. decembra 2015. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Na pojednávaní Ján A. vyhlásil, že je nevinný.

Žilina 1. decembra (TASR) – Na Okresnom súde (OS) v Žiline sa dnes začalo hlavné pojednávanie s 32-ročným liptovským expolicajtom Jánom A., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a zločinu nedovoleného ozbrojovania, za ktoré mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Podľa prokurátora Krajskej prokuratúry v Žiline Milana Cisarika sa expolicajt Ján A. 5. augusta 2014 zabarikádoval v rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši. "Po jedenásťhodinovom obliehaní viac ako polstovkou policajných špecialistov, pri ktorom Ján A. použil strelnú zbraň, ho zadržali 6. augusta 2014 krátko pred 5. hodinou," uviedol prokurátor krajskej prokuratúry.

"V rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši vystrelil minimálne štyrikrát na zasahujúcich policajtov. Prvého zasiahol a spôsobil mu poranenie s dobou liečenia minimálne 21 dní, pričom došlo k priamemu ohrozeniu života zasahujúceho policajta," uviedol v obžalobe prokurátor.

Na pojednávaní Ján A. vyhlásil, že je nevinný. "Klient vyhlásil, že je nevinný z toho skutku, pre ktorý bol obžalovaný. Teda, že sa veci nestali tak, ako je to v obžalobe. Ku skutku nedovoleného ozbrojovania sa nevyjadroval z dôvodu, lebo tvrdíme, že už za tú vec bol odsúdený," povedal po pojednávaní expolicajtov obhajca Jiří Martaus.

OS v Žiline už v marci 2015 vymeral expolicajtovi Jánovi A. za zločin lúpeže úhrnný trest odňatia slobody na deväť rokov, so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.

Pojednávanie odročil OS v Žiline na 11. februára 2016.