Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

Po zrážke s vlakom vyhasli dva ľudské životy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V priebehu predchádzajúceho týždňa sa stali dva tragické prípady, ktoré sa skončili smrťou ľudí po zrážke s vlakom.

Bratislava 23. februára (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) takisto riešili niekoľko prípadov vandalizmu i výtržníctva.

"Prvá udalosť s tragickým koncom sa stala 16. februára na trati Bratislava Petržalka štátna hranica – Bratislava Petržalka. Druhý prípad sa stal 19. februára na trati Diviaky – Príbovce-Rakovo, kde došlo k zrážke na železničnom priecestí so závorami. Osobu, ktorá sa zdržiavala v koľajisku, zrazil vlak aj na trati Veľké Bielice – Veľké Uherce. "Našťastie v tomto prípade k zraneniam nedošlo, táto osoba bola odvezená iba na pozorovanie do nemocnice," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Dodala, že ŽSR zaevidovali v uplynulom týždni aj tri prípady krádeží, pričom pri jednej z nich ukradol páchateľ v Zbehoch 200 litrov nafty z rušňa na odstavnej koľaji. Okrem prípadov vandalizmu týkajúcich sa graffiti a úmyselného poškodenia závor spôsobili problémy aj agresívni cestujúci.

Takýto prípad sa stal v Štrbe, kde sa muž pod vplyvom alkoholu správal agresívne voči rušňovodičovi a verbálne napádal i výpravcu. V Šali musela vlaková čata osobného vlaku zavolať políciu pre bitku medzi cestujúcimi. "Polícia zasahovala aj v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, kde cestujúci fyzicky napadol vlakvedúceho," informovala Pavliková.