Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Adam Ďurica sa teší na slovenských fanúšikov, turné začal v Česku

Spevák Adam Ďurica, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Zahrá pesničky z nového albumu Spolu, ale aj staršie hity Neľutujem, Mandolína, Láska-Veda, Predpoveď počasia či Tak to vidím ja.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Adam Ďurica odštartoval Spolu Tour 2017 dvoma koncertmi v Prahe a Brne 11. a 12. apríla. Atmosféra na koncertoch v Česku bola vynikajúca, sám Adam vraví, že lepší začiatok si ani nemohol želať. Temperament publika, ktoré si spolu s ním spievalo všetky hity, speváka nadchol natoľko, že u našich západných susedov plánuje koncertovať pravidelne.

„Tieto dva koncerty boli reakciou na správy fanúšikov z Česka, ktoré mi chodia stále častejšie a pýtajú sa, kedy už u nich budem koncertovať. Chcel som ich potešiť a preto som turné začal práve v Česku. A môžem povedať že to neľutujem. České publikum je perfektné a otvorené novým veciam, čoho dôkazom je aj reakcia ľudí na koncerte, keď spievali so mnou všetky moje hity. Keďže to boli moje prvé koncerty v Česku, bol som veľmi milo prekvapený, akých skvelých fanúšikov za riekou Moravou mám,“ uviedol pre médiá spevák.

Teraz sa ale nevie dočkať slovenských fanúšikov, pre ktorých pripravil úplne nový program. Zahrá pesničky z nového albumu Spolu, ale aj staršie hity Neľutujem, Mandolína, Láska-Veda, Predpoveď počasia či Tak to vidím ja.



Začína už 20. apríla v Prešove, ďalšími zastávkami budú Košice (21. 4.), Michalovce (22. 4.), Lučenec (25. 4.), Liptovský Mikuláš (26. 4.), Banská Bystrica (27. 4.), Žilina (28. 4.), Martin (29. 4.), Bratislava (3. 5.) a Trenčín (5. 5.).

„Najviac sa teším do Prešova, Martina, Banskej Bystrice a Michaloviec. Tu budem koncertovať s novým programom po prvý raz a teším sa na reakcie mojich fanúšikov v týchto mestách. Idem na turné s mojou kapelou, ktorá je špeciálne rozšírená o nového člena, klaviristu Mareka Mečiara,“ dodal Adam.

Spevák a skladateľ Adam Ďurica pochádza z Hlohovca. Do povedomia sa dostal po úspešnej účasti v prvej sérii Slovensko hľadá Superstar. Na hudobnú scénu vstúpil albumom Cukor a soľ, z ktorého piesne Tam kde slnko a Urob ma lepším patrili k najhranejším skladbám roku 2006. V roku 2009 získal na medzinárodnom festivale v poľskom Rzeszówe cenu Grand Prix ako absolútny víťaz. Veľký úspech mu priniesol rok 2014 vďaka pesničkám z albumu Mandolína. V októbri minulého roku pridal tretí album Spolu, podľa ktorého aj nazval turné.

Vstupenky na Spolu Tour 2017 sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry Propaganda House.