Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Adam Mišík zverejnil videoklip k singlu Démoni, ukazuje toxický vzťah

Český spevák a herec Adam Mišík. Foto: TASR/Pavol Zachar

Podobne ako v prípade predchádzajúcej snímky k piesni V Tobě sa rozhodol videoklip poňať realisticky

Bratislava 29. marca (TASR) – Adam Mišík prichádza s videoklipom k novému singlu Démoni. Stavil v ňom na súčasný popový zvuk a silnú osobnú výpoveď. Trochu temnejší videoklip v réžii Petra Simona vyniká atmosférou, ktorá diváka celkom pohltí. TASR o tom informovala PR manažérka Ľuba Svatá.  

Po úspechu predošlého singla V Tobě, ktorého oficiálny videoklip a lyric video nazbierali vyše dva milióny prehraní na YouTube, pokračuje Adam Mišík v spolupráci s dvojicou producentov Marcelom Procházkom a Ondřejom Fiedlerom. Tí patria v súčasnosti k najvyhľadávanejším menám na českej popovej scéne. Aj tentokrát dokázali prísť s aktuálnym zvukom, ktorý skvelo podčiarkuje náladu a intenzitu emóciami nabitej piesne.  

Sám spevák má na vzniku skladby výrazný autorský podiel. „Celá pieseň je inšpirovaná toxickým vzťahom, nemožnosťou sa posunúť ďalej, aj keď vieme, že by to bolo správne. Ústredná myšlienka vychádza z mojich osobných prežitkov poslednej doby. Najlepšou terapiou je pre mňa vždy písanie, práve preto singel vznikol,“ uviedol pre médiá Adam Mišík.



Podobne ako v prípade predchádzajúcej snímky k piesni V Tobě sa rozhodol videoklip poňať realisticky. Oslovil preto mladého režiséra Petra Simona, s ktorým spolupracoval už na klipe k tanečnému songu Slowmo.  

„Klip má odrážať surovosť okamihu, kedy sa vzťah zo sekundy na sekundu môže zmeniť z neba v peklo. Nechcel som nič obrazovo vyžehlené, naopak, cieľom bolo ísť vizuálom trochu proti prúdu. Myslím, že režisérovi sa to skvele podarilo,“ dodáva Adam Mišík.  

Petr Simon je považovaný za jedného z najnadanejších režisérov nastupujúcej generácie predovšetkým na hip-hopovej scéne. Spolupracoval napríklad s rappermi Nikom Tendom na oceňovanom klipe k songu Sedm, ďalej s Viktorom Sheenom alebo Rytmusom.