Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Adam Pavlovčin alias Adonxs vydal nový letný hit No Common Measure

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Adonxs je slovenský spevák, skladateľ, model a tanečník.

Bratislava 28. júla (TASR) - Česko Slovenská SuperStar Adam Pavlovčin alias Adonxs prichádza s novým letným hitom a videoklipom svetového formátu No Common Measure. Minulý rok vydal úspešný debutový album Age of Adonxs, z ktorého sa single Game a Moving On držali niekoľko týždňov na popredných miestach hudobných rebríčkov slovenského a českého rádiového éteru. Práve teraz, v deň vydania singlovej novinky, vychádza jeho debutový album aj vo vinylovom formáte. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Ako spevák vlastnými slovami opisuje, skladba je poctou všetkým jedinečným a talentovaným performerom, ktorí definovali jeho umeleckú cestu a ktorí pri ňom stáli od začiatku jeho hudobnej kariéry.

"It is all about us - všetko je to o nás," spieva Adam v chytľavom refréne, čo myslí naozaj doslovne a odkazuje tak na jedinečnosť svojej komunity a blízkeho okolia, ktoré ho inšpiruje aj pri tvorbe.

"Názov No Common Measure nevznikol náhodou. V terminológii poézie by sme slovami common measure poukázali na striedavý rým. Druhým, teda preneseným významom tohto výrazu je niečo alebo niekto, na koho sa dá použiť bežné meradlo," vysvetľuje spevák názov skladby. Videoklip No Common Measure bol natočený v pražskom hoteli Andaz a Tretter's bar v Obecnom dome pod záštitou režiséra Ruyho Okamuru, ktorý má za sebou spolupráce s umelcami ako Mikolas Josef, Ewa Farna či Teya & Salena z Eurovízie.

Adonxs je slovenský spevák, skladateľ, model a tanečník. Vyštudoval British and Irish Modern Music Institute v Londýne, kde tiež pôsobil. V roku 2021 sa vrátil do Prahy a stal sa víťazom Česko Slovenskej SuperStar. Za rok 2022 získal ocenenia Objav roku a Spevák roku v Hudobných cenách Evropy 2. V rovnakom roku vydal svoj debutový album Age Of Adonxs, z ktorého sa skladby Game a Moving On dostali na popredné priečky hudobných rebríčkov na Slovensku a v Česku.





No Common Measure klip: https://www.youtube.com/watch?v=KawhFA8tH-I