Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Adele podpísala zmluvu so Sony vo výške 90 miliónov libier

Britská speváčka Adele Foto: TASR/AP

Interpretka a skladateľka, ktorá sa minulý rok stala najlepšie predávanou hudobnou umelkyňou sveta, sa dostala pod krídla Sony po tom, ako jej vypršala pôvodná zmluva s britskou nezávislou značkou XL.

Londýn 24. mája (TASR) - Britská popová speváčka Adele podpísala novú zmluvu s nahrávacou spoločnosťou Sony v hodnote 90 miliónov libier (116 miliónov eur). Informoval o tom v noci nadnes webový portál denníka Guardian, podľa ktorého ide o najväčší kontrakt svojho druhu v dejinách.

Táto 28-ročná interpretka a skladateľka, ktorá sa minulý rok stala najlepšie predávanou hudobnou umelkyňou sveta, sa dostala pod krídla Sony po tom, ako jej vypršala pôvodná zmluva s britskou nezávislou značkou XL.

Zmluvu vyjednal Adelin manažér Jonathan Watkins tesne pred vlaňajšími Vianocami, doteraz však kontrakt držali v tajnosti. Sony, XL Recordings ani speváčkin manažment sa k novej zmluve bezprostredne nevyjadril.

Adele je najbohatšou britskou speváčkou všetkých čias, a to aj napriek tomu, že odmieta účasť na reklamných aktivitách. Jej aktuálne svetové turné podľa Guardianu vynesie odhadovaný zisk 100 miliónov libier.

Speváčka v ostatnom roku dominovala rebríčkom a odovzdávaniam hudobných cien vrátane Brit Awards, Ivor Novello Awards či Billboard Awards. Okrem toho je i držiteľkou Oscara, Zlatého glóbusu, Grammy či American Music Award.