Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Album Molekuly zvuku kapely Desmod pokrstili na Štrbskom Plese deti

Desmod. Archívna snímka. Foto: TASR

Nové CD na koncerte pokrstili cukrom deti, ktoré boli v publiku. Podľa speváka Desmodu išlo o čistú improvizáciu. Na novom albume nájdu fanúšikovia jednak klasické desmoďácke piesne.

Štrbské Pleso 15. októbra (TASR) – Nový album pod názvom Molekuly zvuku v sobotu (14. 10.) večer pokrstila skupina Desmod v jednom z tatranských hotelov. Zároveň si kapela zahrala koncert v komornejšom prostredí, v sakách a kravatách, a to zrejme po prvý raz v kariére. „Nie je to celkom náš štýl, ale povedali sme si, že sa musíme trošku posunúť inde a malo to dobré ohlasy. Ešte sme takto nehrali, takže sme mali trošku obavy, ale ľudia boli skvelí a dopadlo to veľmi dobre,“ konštatoval frontman kapely Mário „Kuly“ Kollár.

Dodal, že kapela trochu po tých rokoch zmäkla a už dávno nie sú heavy-metalistami ako na začiatku. „Prišli sme do veku, keď sa nám tvrdá hudba stále páči, ale už ju len počúvame. Cítime už niečo iné a cítime to takto. Nové CD ale potvrdzuje, že tá naša tvorba je stále tvrdá, aj keď v niečom nová a sviežejšia,“ zdôraznil Kuly, ktorý na tatranské štíty veľmi nechodí.

Nové CD na koncerte pokrstili cukrom deti, ktoré boli v publiku. Podľa speváka Desmodu išlo o čistú improvizáciu. Na novom albume nájdu fanúšikovia jednak klasické "desmoďácke" piesne, je tam aj jedna pomalá pod názvom Vŕba. S textami kapele v dvoch skladbách pomáhal aj Vlado Kraus, inak si všetko písali členovia sami. „Je to dobré, je to nové, tešíme sa na to, ako sa to bude páčiť ľuďom, zatiaľ sú ohlasy dobré. Spojenie Molekuly zvuku sa nám zdalo také zaujímavé, keďže zvuk nemá molekuly, ale vážna filozofia za tým nie je,“ povedal na margo názvu albumu Kuly. Tvrdí, že pri písaní textov má rád melanchóliu a možno aj preto sa kapela stáva čoraz viac známou vďaka pomalším piesňam.

Dodal, že s novým albumom sa Desmod chystá aj na turné, na siedmich koncertoch po celom Slovensku im bude hosťovať česká pop-folková skupina Jelen, s ktorou nahrali aj jeden duet.

Sobotňajší koncert nitrianskeho zoskupenia odštartoval sériu jesenných podujatí v Grand Hoteli Kempinski na Štrbskom Plese. Začiatkom novembra tu opäť zavíta aj Karel Gott, tentoraz hosťom zaspieva spolu s Jitkou Zelenkovou.