Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Andrea Bocelli vystúpi po prvý raz v Bratislave

Andrea Bocelli Foto: TASR/František Iván

Bocelliho koncert bude rozdelený na dve časti. V prvej polovici umelec zaspieva klasické operné árie a piesne, v druhej budú dominovať popové hity z jeho nového albumu Passione a vianočné skladby.

Bratislava 30. mája (TASR) - Svetový tenorista Andrea Bocelli vystúpi po prvý raz v Bratislave. Jeden z najväčších spevákov súčasnosti prinesie do hlavného mesta vianočnú náladu 20. decembra o 19.00 hodine na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. TASR informovala PR manažérka koncertu Zuzana Golianová.

"Dva roky sme sa snažili získať Bocelliho na vianočný koncert. Tým, že koncert bude krátko pred Štedrým dňom, Bocelli prinesie na Slovensko tajomstvo Vianoc ukryté v piesňach," povedal pre médiá Peter Ďuriš z agentúry Amadeus, ktorá koncert organizuje.

Bocelliho koncert bude rozdelený na dve časti. V prvej polovici umelec zaspieva klasické operné árie a piesne, v druhej budú dominovať popové hity z jeho nového albumu Passione a vianočné skladby. O orchestri, dirigentovi a hosťoch sa momentálne rokuje.

Andrea Bocelli vystúpil v máji 2008 v Košiciach, bola to jeho prvá návšteva Slovenska vôbec. Koncert slávneho tenoristu videlo vyše 7000 divákov. Počas svojej návštevy sa stretol aj so slovenským tenorom Petrom Dvorským, ktorý v tom čase riadil Operu Štátneho divadla.

Andrea Bocelli, rodák z Toskánska, sa radí medzi najslávnejších talianskych spevákov všetkých čias. Za 20 rokov svojej kariéry predal 80 miliónov nosičov. Na svetových pódiách spieval spolu so slávnymi svetovými tenormi ako Luciano Pavarotti, Plácido Domingo a ženskými vokalistkami ako Sarah Brightman, Jenifer Lopez, Christina Aguilera a Celine Dion. V januári (29.1.) vydal Bocelli 14. štúdiový album Passione, na ktorom sa nachádzajú niektoré z najkrajších ľúbostných piesní vôbec.

Vstupenky na Bocelliho bratislavský vianočný koncert budú v predaji v sieti Ticketportal www.ticketportal.sk a na www.andreabocelli.com/tickets od piatka 31. mája.