Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Asistentku basgitaristu U2 odsúdili na sedem rokov väzenia

Na snímke Bono (vľavo) a Adam Clayton Foto: TASR/AP

Carol Hawkinsová spreneverila 2,8 milióna eur.

Dublin 6. júla (TASR) - Bývalá osobná asistentka basgitaristu skupiny U2 Adama Claytona dostala dnes sedem rokov väzenia za spreneveru 2,8 milióna eur.

Carol Hawkinsovú (48) usvedčili v 181 bodoch obžaloby z opakovaných krádeží peňazí z hudobníkových bankových účtov v rokoch 2004-08.

Podľa sudcu, ako napísala agentúra AP, bola motívom jej činov obyčajné lakomstvo. Za ukradnuté peniaze si kupovala luxusné veci, vrátane drahého oblečenia, leteniek a auta, ako aj 22 plnokrvných koní. Týmto spôsobom tiež platila školné za univerzitné štúdium svojich dvoch detí.

Sudca Patrick McCartan pri vynesení rozsudok zdôraznil, že Hawkinsová počas celého procesu neprejavila ľútosť a trvala na svojej nevine. Podľa neho bol preto nevyhnutný prísny trest, ktorý by ju odradil od opakovania podobnej trestnej činnosti v budúcnosti.

Porotcovia minulý týždeň dospeli k verdiktu o vine obžalovanej jednomyseľne. Poškodený Adam Clayton sa na dnešnom pojednávaní nezúčastnil, vyjadril však spokojnosť s výškou udeleného trestu a poďakoval svojim právnikom.