Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Auto so skupinou Viola Beach sa zrútilo z mosta, nehodu nikto neprežil

Všetci štyria členovia britskej indie skupiny Viola Beach a ich manažér zahynuli v sobotu 13. februára 2016 pri automobilovej nehode neďaleko švédskeho Štokholmu. Foto: TASR/AP

Ich auto prerazilo barikády mosta, ktorý bol v tom čase otvorený na prejazd lodí.

Štokholm/Londýn 14. februára (TASR) - Všetci štyria členovia britskej indie skupiny Viola Beach a ich manažér zahynuli v sobotu pri automobilovej nehode neďaleko švédskeho Štokholmu, informuje britská stanica BBC.

Pri incidente auto s príslušníkmi tejto hudobnej skupiny prerazilo zábrany na moste a zrútilo sa z výšky viac než 25 metrov do kanála.


Hovorca štokholmskej polície Martin Bergholm pre agentúru AP uviedol, že obeťami autonehody boli piati Briti vo veku 20-35 rokov. Ich auto podľa neho prerazilo barikády mosta, ktorý bol v tom čase otvorený na prejazd lodí. Príčinu nehody ani totožnosť obetí viac nešpecifikoval. Cesta bola podľa neho v tom čase klzká a už sa stmievalo.

Môžeme potvrdiť, že pri dopravnej nehode vo Švédsku zomreli 13. februára (sobota) piati britskí občania," uviedlo britské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré cituje BBC.

Skupina Viola Beach z mesta Warrington v severozápadnom Anglicku zvykla na turné sprevádzať väčšie hudobné formácie a podľa britskej rozhlasovej stanice BBC boli "mimoriadne sľubným" zoskupením. Skupina v piatok koncertovala na švédskom hudobnom festivale.