Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Axl Rose odmietol svoje uvedenie do rokenrolovej Siene slávy

Spevák Axl Rose Foto: TASR/AP

Rose v otvorenom liste, ktorý v stredu zverejnila jeho hovorkyňa, uviedol, že ostatní členovia losangeleskej skupiny sa na sobotňajšej slávnosti zúčastnia, on nie.

Los Angeles 12. apríla (TASR) - Axl Rose, frontman americkej rockovej skupiny Guns N' Roses, odmietol tento týždeň svoje uvedenie do Rokenrolovej siene slávy s tým, že sa necíti vítaným či rešpektovaným na slávnostnej ceremónii.

Rose v otvorenom liste, ktorý v stredu zverejnila jeho hovorkyňa, uviedol, že ostatní členovia losangeleskej skupiny sa na sobotňajšej slávnosti uvedenia do Rokenrolovej siene slávy zúčastnia, on však nie.

"Dôrazne žiadam, aby som nebol uvedený v neprítomnosti a prosím vezmite na vedomie, že nikto nie je oprávnený ani nemá povolenie prijať uvedenie v mojom mene, ani hovoriť v mojom mene," napísal Axl Rose.

Rose, gitaristi Slash a Izzy Stradlin, basista Duff McKaggan a bubeník Steven Adler sa preslávili koncom 80. rokov s albumom Appetite for Destruction. Začiatkom 90. rokov však niekoľkých členov skupiny strhli drogové škandály. Rose a Slash sa následne dostali do otvorenej roztržky.

Rokenrolová sieň slávy v reakcii uviedla, že napriek tomu plánuje uviesť Rosea spolu s ostatnými členmi skupiny. "Je nám ľúto, že, že neakceptuje svoje uvedenie osobne," uvádza sa vo vyhlásení. Uvedenie do Rokenrolovej siene slávy doposiaľ odmietla iba skupina Sex Pistols, informovala agentúra Associated Press.