Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Umelkyňa K. Máliková chystá Vianočný koncert v Divadle Štúdio tanca

Na snímke Katarína Máliková. Foto: TASR – Jakub Kotian

Po viac ako 50 koncertoch, ktoré absolvovala so svojou skupinou sa opäť ukáže pred domácim publikom a Vianočným koncertom 21. decembra o 19.00 h uzatvorí končiaci sa rok.

Banská Bystrica 18. decembra (TASR) - Medzinárodne uznávaná speváčka, klaviristka a skladateľka Katarína Máliková koncom roka predstaví svoju tvorbu v Banskej Bystrici v spolupráci s tanečníkmi miestneho Divadla Štúdio tanca. Po viac ako 50 koncertoch, ktoré absolvovala so svojou skupinou na scénach slovenských i zahraničných festivalov, sa opäť ukáže pred domácim publikom a Vianočným koncertom 21. decembra o 19.00 h uzatvorí končiaci sa rok.

"Uvedenie hudobného hosťa v Divadle Štúdio tanca je ojedinelým podujatím. Divákom sa naskytne jedinečná príležitosť zažiť jej koncert v sprievode pútavého vizuálu - tanečného výkonu našich tanečníkov," informovala TASR Anna Krnáčová, odborná manažérka divadla.

Podľa nej začiatkom decembra k úspechom mladej skladateľky a interpretky pribudlo ocenenie medzinárodného charakteru.

"Jej tvorba zaujala jedinečným prepojením súčasnej hudby a ľudových piesní s nádychom rozprávkového šansónu a jazzu, ktorá odzrkadľuje vlastnú osobnosť umelkyne. Spája sa v nej láska k hudbe, dlhoročné štúdium kompozície a cit pre krásu ľudových motívov pochádzajúcich z rodného Horehronia. Tieto charakteristické atribúty pretavila i do tanečnej inscenácie Veselosti minulosti, na ktorej participovala ako skladateľka a interpretka v roku 2012. Tá rovnako ako ona predstavovala harmonické spojenie minulosti a súčasnosti," priblížila Krnáčová.