Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Baletný súbor Royal Moscow Ballet opäť zavíta do Bratislavy

Foto: JVS Group

Tentokrát premení AXA arénu NTC na romantické miesto plné fantastických baletných výkonov!

Bratislava 25. apríla (OTS) - Tak ako sa už stalo zvykom, aj tento rok predstaví uznávaný baletný súbor Royal Moscow Ballet slovenskému publiku kvalitu a úžasnú precíznosť ruskej tanečnej školy. Na hudbu P. I. Čajkovského zatancujú najlepší ruskí tanečníci predstavenie plné lásky, vášne, ale aj smútku - Labutie jazero. Do Bratislavy, kde sa vždy stretli s veľkým úspechom, zavítajú už piatykrát. Na ich vystúpenie sa môžete tešiť
4. decembra, kedy sa bratislavská AXA aréna NTC doslova premení na noblesnú baletnú sálu plnú ladných baletiek a fantastických baletných výkonov!

Klasický ruský balet je stále na špičke svetového baletu. Tak ako má Brazília futbal, Taliansko operu, tak je Rusko už desaťročia spájané s baletom a klasickou ruskou baletnou školou. Tradícia a kvalita výuky je bezpochyby neprekonateľná!

Labutie jazero od P. I. Čajkovského patrí medzi najznámejšie baletné diela na svete. Javisko plné ladných baletiek – labutí – vznášajúcich sa na špičkách nad „hladinou“ si zamiluje nielen nadšenec baletu. Romantický príbeh princa Siegfrieda a krásnej princeznej Odetty zakliatej do podoby labute predstavuje základný kameň klasickej ruskej baletnej školy a už takmer stotridsať rokov patrí k najúspešnejším titulom svetových divadiel.
Baletný súbor Royal Moscow Ballet opäť zavíta do Bratislavy
Foto: JVS Group

Námetom mu bola pôvodne nemecká bájka, v ktorej sú labute uctievané ako čarovné bytosti. Libreto plné emócií a dejových zvratov napísali spoločne V. P. Begičev a F. V. Gelcer. Ide o klasický balet v štyroch dejstvách, ktorého scenár bol inšpirovaný ruskými ľudovými rozprávkami.

Čajkovského to inšpirovalo k vytvoreniu nádhernej hudby, ktorej jednotlivé časti sa hrajú dodnes aj na samostatných koncertoch.

Royal Moscow Ballet privezie tentokrát do bratislavskej AXA arény NTC, tak ako každý rok, spoločnosť JVS GROUP 4. decembra 2019. Vstupenky na predstavenie v sieti Ticketportal.
Viac informácií na www.jvsgroup.sk