Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Belgická speváčka Selah Sue sa vracia na Slovensko

Na snímke speváčka Selah Sue Foto: youtube.com

Mladá 26-ročná hudobníčka je čerstvou a celkovo už päťnásobnou držiteľkou prestížnej flámskej MIA Award.

Bratislava 4. marca (TASR) – Belgická speváčka Selah Sue predstavuje na európskom turné druhý album Reason, ktorý vydala v marci minulého roku. Predstaví ho aj v Bratislave na koncerte 14. marca v Majestic Music Clube.

Mladá 26-ročná hudobníčka (vlastným menom Sanne Putseys) je čerstvou a celkovo už päťnásobnou držiteľkou prestížnej flámskej MIA Award (Music Industry Awards) v kategórii Best Female Solo Artist. Naposledy potešila slovenských fanúšikov vlani koncertom na festivale Grape. Na Slovensku sa predstavila minulý rok aj samostatným klubovým koncertom. Obľúbenkyňa nielen belgického publika sa do našich končín vracia rada.

Blížiaci sa marcový koncert éterickej belgickej divy je o to vzácnejším, že v jej tour pláne na najbližšie mesiace nesvieti žiadna iná blízka metropola, dokonca ani Viedeň či Praha. Okrem Bratislavy ju momentálne fanúšikovia môžu vidieť iba vo veľkej Británii, Holandsku, Francúzsku a Švajčiarsku.

Koncom minulého roka Selah Sue zabodovala najnovším singlom Fear Nothing. Pod trip-hopovým kúskom je ako producent podpísaný Matt Schwartz, londýnsky skladateľ a DJ. „Prvýkrát som si uvedomila, ako veľmi mi môže producent pomôcť poskladať ten kaleidoskop zvukov, ktoré mám v hlave,“ hovorí speváčka na margo spolupráce.

Aktuálnemu singlu predchádzala v rovnakom roku nahrávka I Won't Go For More, audiosingel Reason a videosingel Alone. Okrem singlových noviniek sa fanúšikovia na bratislavskom koncerte môžu tešiť aj na najväčšie hity This World, Raggamuffin a Crazy Vibes.

„Všetko, čo robím, robím inštinktívne. Nie som hudobný expert. Ale stačí mi počuť pieseň jediný raz a viem ju zaspievať so všetkými jej detailmi aj o 20 rokov neskôr,”
dodáva speváčka.

Vstupenky na koncert sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Soul For Show Adriána Čahojová