Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Berlínsky objav Me and My Drummer vystúpi v Bratislave

Súbor, ktorý hudobné magazíny radia k najväčším prekvapeniam tohtoročných letných festivalov, si budú môcť bratislavskí hudobní fajnšmekri vychutnať 25. septembra v Kultúrnom centre Dunaj.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Agentúra Ore Pole predstaví v septembri v Bratislave jedného z najzaujímavejších zahraničných nováčikov roku 2012, berlínske duo Me and My Drummer. Súbor, ktorý hudobné magazíny radia k najväčším prekvapeniam tohtoročných letných festivalov, si budú môcť bratislavskí hudobní fajnšmekri vychutnať 25. septembra v Kultúrnom centre Dunaj.

Duo Me and My Drummer tvoria speváčka a hráčka na klávesové nástroje Charlotte Brandi a hráč na bicích nástrojoch Matz Pröllochs. Ich hudba v mnohom pripomína tvorbu Florence And The Machine či Bat For Lashes. Debutový album The Hawk, The Beak, The Prey si vyslúžil oslavné recenzie v magazíne New Musical Express či Rolling Stone, ktorý tvorbu Me and My Drummer prirovnáva k súborom ako sú Lamb či Portishead, obe formácie známe aj z vystúpenia u nás na festivale Bažant Pohoda. Debutový singel You're A Runner je už niekoľko týždňov známy nielen u nás, ale aj z britského BBC Radio 1 či hudobnej televízie MTV.

Charlotte a Matze sa spoznali v Landestheater Tübingen, kde skladali a nahrávali hudbu k divadelným inscenáciám. Formáciu Me and My Drummer založili v lete roku 2010 v Berlíne. V roku 2011 začali skladať a nahrávať skladby pre svoj debutový album The Hawk, The Beak, The Prey. Prvý singel You're A Runner vydali 20. januára tohto roku a v máji vyšiel už spomínaný prvý album. Do konca roku majú v pláne realizovať koncertné turné doma v Nemecku, kde už v éteri rotujú aj ďalšie dve ich piesne Heavy Weight a Don't Be So Hot.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Nneka, N.O.H.A., Belleruche či Ben Westbeech, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Gus Gus, Stereo Total či reprízu minuloročného koncertu Parov Stelar Band. TASR informovala PR manažérka agentúry Silvia Turnerová.