Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bestsellerový autor T. Ferriss: Nepremrhajte celé dni v práci

Ilustračné foto Foto: TASR

Ferriss je nadšený športovec s podnikateľským myslením, ktorý skombinoval tieto svoje dve záľuby. Výsledkom je spoločnosť BrainQuicken. Preslávila sa predajom nutričných doplnkov pre športovcov.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Životný štýl, keď mladý človek len drie a skutočný život odkladá na dôchodok, je dnes už prežitok. Tvrdí to Timothy Ferriss, autor svetového bestselleru Štvorhodinový pracovný týždeň. Podľa neho je v moci každého človeka prepracovať sa k "vysnenému životu". Rozšírené a aktualizované vydanie "návodu k dreamlife" prináša slovenským čitateľom vydavateľstvo Tatran.

Tim Ferriss je nadšený športovec s podnikateľským myslením, ktorý skombinoval tieto svoje dve záľuby. Výsledkom bola spoločnosť BrainQuicken, ktorá sa preslávila predajom nutričných doplnkov pre športovcov. Jeho túžba po úspechu bola obrovská. Väčšinu dňa trávil vo svojom podniku a neraz sa stalo, že zaspal za pracovným stolom. Preto začal premýšľať, či by to nešlo aj ináč. Jednoduchšie. Chcel byť bohatý, ale mať pri tom aj dostatok voľného času. Celú svoju energiu sústredil do myšlienky, ako na to a svoje poznatky začal aj sám aplikovať. Výsledok sa dostavil. Štvorhodinový pracovný týždeň, ktorý vyšiel v 35 krajinách, je návodom, ako sa stať novodobým boháčom s množstvom voľného času, ale predovšetkým, ako si užívať život plnými dúškami. Ferriss naučí zvlášť mladých čitateľov ešte niečo - úplne inak premýšľať, ako tráviť svoj voľný čas a zarábať peniaze. V knihe nájdu inšpirácie ľudia, ktorí sú schopní osvojiť si nové videnie sveta, nové myšlienky a hľadajú spôsob, ako účelne hospodáriť so svojím časom.

Timothy Ferriss so svojimi knihami The 4-Hour Body a Štvorhodinový pracovný týždeň vedie rebríček bestsellerov New York Times. Časopis Wired ho nazval "supermanom zo Silicon Valley", podľa Fast Company patrí medzi najinovatívnejších podnikateľov. Newsweek ho v roku 2012 zaradil medzi desať najvplyvnejších osobností v rebríčku Digital 100 Power Index a nazval ho "najlepším pokusným morčaťom na svete". Pôsobí ako poradca na jednej z fakúlt Singularity University, ktorá sídli vo výskumnom centre NASA Ames, kde skúma technológie urýchľujúce riešenie globálnych problémov. Jeho objavné 700-stranové dielo Nástroje titanov - stratégie, pravidlá a návyky miliardárov, ikon a najvýkonnejších osobností na svete - sa hneď po vydaní stalo bestsellerom a stiahlo si ho viac ako 100 miliónov čitateľov.