Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina Bon Jovi vydáva dnes nový album What About Now

Bon Jovi Foto: TASR/AP

Album What About Now je od dnešného dňa možné získať v deluxe verzii, ktorá je rozšírená o tri bonusové skladby.

Bratislava 11. marca (TASR) - S historicky prvým interaktívnym 3D obalom vydáva dnes známa americká skupina Bon Jovi nový album What About Now. Na jeho príprave si dali skutočne záležať, popri nahrávke samotnej venovala kapela niekoľko desiatok hodín aj vizuálnej podobe a v spolupráci s celosvetovo uznávaným výtvarníkom Liu Bolinom a ilustrátorom Alexom Haldim vytvorila unikátny 3D obal.

Titul zdobí nástenná maľba v štýle koláže zostavenej z fragmentov, ktoré odkazujú na text jednotlivých pesničiek. Prvky koláže sa po stiahnutí albumu do mobilu vďaka špeciálnej aplikácii od seba oddelia a fanúšikom umožnia virtuálnu prechádzku obrazom. Až pri nej si väčšina ľudí všimne, že súčasťou tejto dômyselnej mozaiky je aj samotná kapela.

Album What About Now je od dnešného dňa možné získať v deluxe verzii, ktorá je rozšírená o tri bonusové skladby. Jednou z nich je aj pesnička nominovaná na tohtoročný Zlatý Glóbus Not Running Anymore z filmu Stand Up Guys režiséra Fishera Stevensa, ktorý vyrobil aj klip k skladbe Because We Can.

Nové CD americkej skupiny Bon Jovi
Foto: TASR/AP Photo


Na nových pesničkách sa podieľali dlhoroční spolupracovníci

Popri Jona Bon Joviho a Richieho Samboru sa na vzniku nových pesničiek podieľali dlhoroční spolupracovníci Bon Jovi – skladateľ Billy Falcon a John Shanks (skladateľ a soškou Grammy ocenený producent), ktorý celý album What About Now aj produkoval.

Svetové turné Because We Can začala kapela už vo februári v Severnej Amerike, odtiaľ sa cez Afriku presunie do Európy. V pražskej Synot Tip Aréne sa v rámci turné predstaví skupina Bon Jovi 24. júna tohto roku.

TASR o tom informovala Veronika Dvorská, promo manažérka spoločnosti Universal Music.