Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Bonnie Tyler zaspieva v Bratislave najznámejšie hity

Bonnie Tyler Foto: JVS Group

Na koncerte nebudú chýbať skladby ako Total Eclipse Of The Heart alebo Islands.

Bratislava 25. novembra (OTS) - Britská popová speváčka dobíja svojím typickým hlasom svetové hitparády už niekoľko desaťročí. Počas svojho jarného turné vystúpi v bratislavskej Aegon Aréne 21. apríla 2015.

Bonnie Tyler začala svoju kariéru už ako 19- ročná, kedy sa zúčastnila talentovej súťaže. Vystupovala v kapele Bobby Wayne & The Dixies a o dva roky neskôr založila vlastnú kapelu Imagination. Mladú speváčku objavil producent Roger Bell, ktorý jej vybavil nahrávaciu zmluvu s RCA Records. Zmenila sa si umelecké meno pod ktorým je známa dodnes, Bonnie Tyler.

v roku 1976 nahrala svoju prvú úspešnú skladbu „Lost in France“, ktorá sa dostala vo viacerých rebríčkoch do Top-Ten, vydala v roku 1977 svoj debutový album s názvom The World Starts Tonight. Z tohto albumu pochádzal aj jej ďalší úspešný singel, „More Than a Lover“. Nasledujúci album Bonnie Tyler Natural Force, ktorý bol pre americký trh premenovaný podľa najväčšieho hitu, singlu „It's a Heartache“.

Bonnie svoj začiatok hudobnej kariéry komentovala slovami: "Mala som dvadsaťosem, pricestovala som do L. A. a myslela som si o sebe, že som veľmi úspešná. Túto pieseň hrali vo všetkých rádiách aj na diskotékach."



Celosvetový úspech a slávu jej priniesol album Faster Than the Speed of Night, ktorý vyšiel na jar roku 1983. Megahit „Total Eclipse of the Heart“ dobil rebríčky v niekoľkých krajinách. Len v USA bola pieseň na vrchole štyri týždne a album sa držal na vrchole rebríčkov v Spojenom kráľovstve a do prvej päťky sa dostal v USA a v Austrálii. Pieseň „Total Eclipse of the Heart“ bola nominovaná na cenu Grammy.

Symbolom popu 80. rokov sa neskôr stala pieseň „Islands“, ktorú naspievala pre inštrumentálneho mága Mika Oldfielda.



Mnohí diváci poznajú pesničky Bonnie Tyler aj z českých verzií v podaní Karla Gotta, Marie Rottrovej, Leony Machálkovej a Lucie Vondráčkovej . V hite "In My Life" hlas speváčky doprevádza pražská filharmónia.

Všetky hity Bonnie Tyler si diváci môcť vypočuť naživo už 21.apríla 2015 v bratislavskej Aegon Aréne.

Vstupenky na koncert pop star Bonnie Tyler už čoskoro v predaji v sieti Ticketportal.
Nezabudnite: 21. apríl 2015, AEGON Arena NTS, Bratislava