Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Šokovaný spevák Bono, na jeho lietadle odpadli dvere počas letu

Spevák írskej skupiny U2 Bono sa rozpráva s novinármi počas príchodu na 66. ročník slávnostného udeľovania cien Bambi uznávaného mediálneho vydavateľského domu Burda v Berlíne 13. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Zadné dvere s rozmermi 80 centimetrov krát 100 centimetrov dopadli do okolia letiska Schönefeld na juhovýchodnom okraji Berlína.

Berlín 13. novembra (TASR) - Súkromnému lietadlu frontmana írskej skupiny U2 Bona odpadli v stredu počas letu nad Nemeckom dvere, keď sa stroj pripravoval na pristátie v hlavnom meste Berlín.

Spevák nebol v ohrození života. Oznámili to dnes predstavitelia berlínskeho letiska Schönefeld.

Hovorca letiska Ralf Kunkel povedal pre tlačovú agentúru DPA, že zadné dvere s rozmermi 80 centimetrov krát 100 centimetrov dopadli do okolia letiska Schönefeld na juhovýchodnom okraji Berlína.

Nie je jasné, ako sa mohlo stať, že dvere odpadli. Nemecké úrady prípad vyšetrujú, uviedol hovorca.

Lietadlo letelo z írskeho Dublinu a nehrozilo mu zrútenie. Pristálo bezpečne, dodal ešte hovorca, ktorého citovala aj tlačová agentúra AP.

Bono je v Berlíne, kde sa dnes odovzdávajú ceny Bambi za prínos domácich aj zahraničných osobností z mediálneho a televízneho sveta pre nemeckú verejnosť.