Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Bratislavské GUnaGU pripravuje premiéru tekutej reality

Na archívnej snímke Viliam Klimáček Foto: TASR/Michal Svítok

Herci spolupracovali na texte s autorom V. Klimáčkom.

Bratislava 26. februára (TASR) - Bratislavské divadlo GUnaGU pripravuje premiéru novej hry dramatika Viliama Klimáčka. "Taxi Bratislava (tekutá realita) rozohráva na sedadlách bratislavských taxíkov niekoľko paralelných príbehov. "Premiéru nového predstavenia v réžii autora uvedie GUnaGU v pondelok 4. marca," TASR o tom informovala produkčná manažérka divadla Linda Skrúcaná.

Traja taxikári a ich pasažieri. Panoptikum podivných postavičiek, ktoré veria, že Zem je plochá a že lietadlá na nebi rozprašujú chemikálie, aby sa ľudia dali ľahšie manipulovať. Metrosexuáli a ich Cirkev Solárna v soláriu, šialenec, ktorý unáša taxíkom dievčatá a mladá východniarka, ktorá sa v Londýne živila umývaním okien v bielizni... Tragikomické aj groteskné príbehy vykresľujú realitu tekutej doby, v ktorej začína byť možné všetko a kedy už neplatia žiadne hranice.

Okrem Viktora Horjána sa predstaví aj hosťujúca najmladšia generácia Slovenského národného divadla - Dominika Kavaschová a Dano Fischer. Herci spolupracovali na texte s autorom V. Klimáčkom. Predstavenie sprevádzajú živo hrané pesničky Dana Fischera.