Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Bude ešte spievať? Karel Gott si to teraz nevie predstaviť

Na snímke spevácka legenda Karel Gott, ktorý si napriek vážnej nemoci osobne prišiel prevziať svojho jubilejného, 40. Zlatého slávika a zožal od divákov v Štátnej opere v Prahe obrovský aplauz. V Prahe, 28. novembra 2015. Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Hlas českého slávika je slabý, no ako povedal, lekári mu sľúbili, že sa mu vráti.

Bratislava 2. decembra (Teraz.sk) - Český slávik Karel Gott si nevie predstaviť, že by znova začal spievať. Infromáciu priniesol portál idnes.cz odvolávajúc sa na nemecký Bild. Spevák v rozhovore uviedol, že mu lekári dávajú 90 percentnú šancu na uzdravenie.

"V súčasnosti si neviem predstaviť, že by som znova spieval. Môj hlas je proste slabý," konštatoval Gott s tým, že jeho lekári mu sľúbili, že sa mu hlas vráti, a vrátia sa mu aj životné sily. "K tomu je ešte dlhá cesta," dodal.

Karel Gott je od nedele večera opäť v nemocnici, kde sa má podrobiť druhej fáze chemoterapie. Ešte v sobotu sa zúčastnil na slávnostnom vyhlásení 50. ročníka Českého slávika, a to i napriek svojmu nedávno diagnostikovanému rakovinovému ochoreniu.

Mnohonásobný laureát Zlatých a Českých slávikov sa v súčasnosti lieči v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici so zhubným nádorovým ochorením lymfatických uzlín.