Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Buďte aj vy PAFF na filmovom festivale v Pezinku

Snímka z minulého ročníka festivalu PAFF. Foto: PAFF

Trinásty ročník Pezinského amatérskeho filmového festivalu PAFF 17. – 18. marca 2017.

Pezinok 11. februára (Teraz.sk) - V piatok 17. marca v Pezinku odštartuje festival PAFF, ktorý je určený pre všetkých nadšencov alternatívneho filmu. Počas dvoch dní predstaví filmové chuťovky z produkcie domácich i zahraničných nezávislých filmárov, doplnené o zaujímavé sprievodné podujatia, šité na mieru každému návštevníkovi. Vstupné na festival je už tradične dobrovoľné, pripravujú sa však aj viaceré novinky.

Skúsení návštevníci už vedia, čo môžu od PAFF-u očakávať po vizuálnej stránke, sami pomáhajú festival formovať do jeho výslednej podoby. Pre tých, čo festival navštívia prvýkrát budú pripravené rôzne žánre, môžu uvidieť filmy hrané i animované, komediálne aj akčné, dramatické i experimentálne. Filmy sú rozdelené do viacerých sekcií a ich formát môže byť celovečerný, krátkometrážny alebo niekoľko sekundový. Pre tých, čo patria medzi filmových nadšencov alebo chcú skúsiť niečo nové, je stále možnosť stať sa súčasťou festivalu, prihlásením svojho filmu.
Foto: PAFF

Novinkou v hlasovaní je cena poroty, ktorá pribudla do súťažných sekcií. Ocenenia sa tak rozrástli na tri. Ceny sa tento rok budú odovzdávať v troch kategóriách, za divácky najúspešnejší film, cena poroty a cena za najúspešnejší 13 sekundový film.

Organizátori okrem novej súťažnej kategórie prinesú aj iné novinky. Na PAFF-e sa objaví (filmová) maskérka, ktorá bude filmovo maskovať. Druhý festivalový deň budú v rámci podujatia workshopy, na ktorých sa ukáže práca so svetlom, zvukom či kamerou.

V rámci festivalu sa nezabúda ani na hudobný program. Piatkový večer sa ponesie v znamení koncertov nádejných slovenských kapiel. V spolupráci s rádiom FM sa objavia na pódiu tri kapely, čo bude rovnako novinkou. Sobotný večer a zároveň vyvrcholenie PAFF-u bude PAFFTER PARTY plná kapiel a dj-ov.

Všetko sa to spustí v KC Pezinok 17. marca, tak si už teraz nezabudnite rezervovať čas, aby ste si mohli vychutnať víkend plný filmov.