Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Bystrík vydáva nový album Na Kráľovej holi

Na archívnej snímke spevák Bystrík (vľavo). Foto: TASR - Martin Baumann

Názov albumu prezrádza, že fanúšikovia sa môžu tešiť na zmenu oproti klasickému popovému albumu, ktorý by očakávali.

Bratislava 25. marca (TASR) - Bystrík vydáva nový štúdiový album, ktorý dostal názov Na Kráľovej holi. Spevák a skladateľ je na scéne od roku 2005, keď vyhral autorskú súťaž Coca Cola PopStar a ešte v tom roku vydal aj debutový album Mám čo som chcel. Uplynulý rok hosťoval v rádiách so singlom Prajem si a sviežim tempom pokračuje aj tento rok, keď vydáva nový album. TASR informovala PR manažérka Linda Mináriková.

Názov albumu prezrádza, že fanúšikovia sa môžu tešiť na zmenu oproti klasickému popovému albumu, ktorý by očakávali. Bystrík banda vydáva CD, ktoré oslavuje obľúbené slovenské piesne. Jedným z najkrajších je singel Na kráľovej holi, ktorý Bystríkovi prirástol k srdcu.

„Na Kráľovej holi je naša srdcová skladba, myslíme si, že je jednou z najkrajších ľudových piesní. Má silný, až taký hymnický nádych a keď ju hráme na koncertoch, zažívame spolu s publikom úžasnú atmosféru. Piesni sme pozmenili charakter a dali sme ju do takého nášho bystríkovského zvuku. V skladbe zaznie aj trúbka a bendžo, čo je celkom nezvyčajné. Doterajšie reakcie sú pozitívne, ktorým sa veľmi tešíme a zároveň veríme, že naša verzia skladby Na Kráľovej holi sa bude páčiť aj ostatným poslucháčom,“ uviedol pre médiá Bystrík.

Okrem štúdiovky chystá kapela aj klip k singlu, krst albumu, nový duet a ďalšie prekvapenia pre svojich fanúšikov. Krst CD spojený s koncertom sa bude konať 17. mája v letnej záhrade Amfik Cafe v Trnave. Okrem Bystrík bandy vystúpia aj dievčatá zo zoskupenia Ukitas.