Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Centrum Kolomana Sokola by mohlo oživiť informačné centrum

V roku 1902 sa narodil svetoznámy výtvarník, Slovák Koloman Sokol. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Centrum Kolomana Sokola sídliace od roku 2002 v starobylej kúrii v centre Liptovského Mikuláša, približujúce život a dielo svetoznámeho slovenského grafika a maliara.

Liptovský Mikuláš 28. marca (TASR) – Centrum Kolomana Sokola sídliace od roku 2002 v starobylej kúrii v centre Liptovského Mikuláša, približujúce život a dielo svetoznámeho slovenského grafika a maliara, hľadá aj po viac ako desaťročí čo najefektívnejší spôsob prevádzky a možnosti zvýšenia neveľkej návštevnosti.

„Keď som vlani po nástupe do funkcie zistila skutkový stav, navrhla som, aby sa do časti tohto objektu umiestnilo mestské informačné centrum. Takéto spojenie je v zahraničí bežnou praxou. Určite by to pritiahlo väčšiu pozornosť verejnosti aj k samotnej expozícii,“ uviedla pre TASR riaditeľka Liptovskej galérie Alena Antošová.

Preto ju veľmi zamrzela ostrá kritika a odmietnutie tejto myšlienky zo strany niektorých poslancov mestského zastupiteľstva. „Bol to čisto pragmatický návrh, ako pomôcť zvýšiť povedomie obyvateľov a návštevníkov Liptovského Mikuláša o tomto významnom rodákovi a návštevnosť stálej expozície i dočasných výstav,“ vysvetlila.

„Od minulého roka sa podieľame s mestom rovným dielom na nákladoch, ktorých objem vlani presiahol sumu 22.000 eur. Mimochodom, podarilo sa nám ich znížiť až o 10.000 eur. Spoločne to zvládame ľahšie, no mohlo by to byť ešte lepšie. Dúfam, že sa radnica vráti k môjmu návrhu,“ dodala riaditeľka Liptovskej galérie.