Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

VIDEO: Petr Novotný nás roky zabával. Dnes sa dožíva veľkého jubilea

Na archívnej snímke Petr Novotný. Foto: TASR/Pavol Funtál

Postupom času sa stal vyhľadávaným estrádnym zabávačom. Je pre neho charakteristický priamočiary humor a prehnaná mimika.

Olomouc/Bratislava 6. augusta (TASR/TERAZ.sk) - Český moderátor, publicista a zabávač Petr Novotný má dnes 70 rokov.

Narodil sa 6. augusta 1947 v Olomouci (dnes Česko). Študoval na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe. S moderovaním začínal najskôr ako konferencier hudobnej skupiny Greenhorns. Potom dlhé roky pôsobil ako spíker hudobnej skupiny Fešáci, s ktorou spolupracuje dodnes.

Postupom času sa stal vyhľadávaným estrádnym zabávačom. Je pre neho charakteristický priamočiary humor a prehnaná mimika. Je päťnásobným držiteľom titulu Osobnosť televíznej zábavy roka v ankete o najobľúbenejšiu tvár a program televíznych obrazoviek TýTý.



Pôsobí tiež ako producent. Jeho zrejme najväčšou producentskou akciou bol megakoncert Nedvědi na Strahove, teda koncert bratov Jana a Františka Nedvědovcov a ich hostí na pražskom štadióne, ktorý 21. júna 1996 sledovalo okolo 70-tisíc divákov.

Má vlastnú vydavateľskú a umeleckú agentúru 6P, ktorá zastupuje celý rad známych a populárnych osobností.

Petr Novotný je tiež veľký kulinár, veľmi rád varí a zbiera kuchárske recepty. Medzi jeho koníčky patrí aj cestovanie. Na cestách zhromažďuje informácie a príbehy, ktoré potom knižne vydáva. Na svojom konte má nejednu cestopisnú či kuchársku knihu.

Vždy optimisticky naladeného Novotného však od októbra 2013 trápia aj rôzne zdravotné ťažkosti.