Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Close Harmony Friends vystúpia dnes v bratislavskej Redute

Na snímke vystúpenie hudobnej skupiny Close Harmony Friends. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Cyklus piatich hudobných stretnutí sa koná vo vybrané soboty, vždy o 19. hodine.

Bratislava 26. júla (TASR) - Novinkou 65. koncertnej sezóny Slovenskej filharmónie sú Letné podvečery na Nádvorí B. Björnsona. Nová letná scéna vznikla po rekonštrukcii Reduty zastrešením nádvoria a prístupná je z Námestia Eugena Suchoňa. Cyklus piatich hudobných stretnutí sa koná vo vybrané soboty, vždy o 19. hodine. Druhý zo série koncertov sa uskutoční v sobotu 26. júla, kedy sa predstaví výnimočná a cappella formácia Close Harmony Friends, ktorá má v repertoári skladby rôznych hudobných žánrov.

Toto vokálne zoskupenie pôsobí na Slovensku od roku 1990 a od svojho založenia vystúpilo na domácich aj zahraničných scénach. Počas rokov jej členovia spolupracovali s mnohými známymi umelcami. V roku 2008 vystúpili v Bratislave ako hostia koncertu Bobbyho McFerrina. Umeleckým vedúcim a zakladateľom Close Harmony Friends je Mário Fančovič, podľa ktorého je ľudský hlas najkrajším a najdokonalejším hudobným nástrojom.

Na treťom koncerte sa 2. augusta predstaví Slovenský komorný orchester s barytonistom Tomášom Šelcom, nasledovať bude koncert komorného zoskupenia Pacora Trio, ktorého hudba je postavená na prelínaní džezu a folklóru, podfarbená prvkami vážnej hudby (16. augusta). Na záver sa 23. augusta predstaví mladá talentovaná speváčka a klaviristka Andrea Bučko s ensemblom a harfistkou Máriou Kmeťkovou.

TASR informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova.