Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Coldplay zverejnila videoklip k singlu Hymn For The Weekend

Coldplay Foto: TASR/AP Photo

V skladbe hosťuje Beyoncé, slávna speváčka sa dokonca objavuje aj v pestrofarebnom videu.

Bratislava 2. februára (TASR) - Skupina Coldplay zverejnila videoklip k singlu Hymn For The Weekend. Pesnička je druhým oficiálnym singlom z albumu A Head Full Of Dreams, ktorý londýnska štvorica vydala na sklonku minulého roka. V skladbe hosťuje Beyoncé, slávna speváčka sa dokonca objavuje aj v pestrofarebnom videu. Klip sa natáčal v indickom Bombaji a cameo si v ňom zahrala aj bollywoodska hviezda Sonam Kapoor.

Hymn For The Weekend nadväzuje na úspešný pilotný singel Adventure Of A Lifetime, ktorý sa stal 21. hitom Coldplay v britskej Top 40. Štvorica bola nedávno tiež nominovaná na ceny Brit Awards v kategóriách Najlepšia britská skupina a Najlepší album a dostala cenu Godlike Genius, ktorú udeľuje hudobný magazín New Musical Express.



Rocková formácia Coldplay vznikla v Londýne v roku 1996, založili ju spevák a klávesák Chris Martin a gitarista John Buckland. Na svojom konte majú sedem albumov, najnovší A Head Full Of Dreams vydali v decembri 2015. V júli 2000 vydali debutový Parachutes, v auguste 2002 druhý A Rush Of Blood To The Head a v júni 2005 tretí s názvom X & Y. Všetky tri sa dostali na prvú pozíciu v rebríčku albumov a predaj u každého z nich prevýšil sumu 10 miliónov kópií. V júni 2008 vyšiel ich štvrtý album Viva la Vida or Death and All His Friends. Ten sa dostal na prvé miesta albumových hitparád v 36 krajinách sveta, len v prvý deň vydania sa v Spojených štátoch predalo viac ako 315.000 kópií, v Anglicku 125.000 kópií. Piaty album Mylo Xyloto z októbra 2011 sa rovnako dostal na prvé miesta rebríčkov. To isté platí aj o šiestom albume Ghost Stories, ktorý vydali v máji 2014. V anglickej singlovej TOP 40 hitparáde mali zatiaľ 21 piesní, z nich dve Viva la Vida a Paradise sa dostali na prvé miesto.

Informáciu pre TASR poskytla marketingová a promo manažérka vydavateľstva Warner Music Renáta Tomášová.