Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Country speváčka Mindy McCreadyová zrejme spáchala samovraždu

Mindy McCready Foto: TASR/AP

Zomrela na následky strelnej rany, ktorú si pravdepodobne spôsobila sama. Vyšetrovatelia však pátrali aj v okolí, keďže dostali informácie o viacerých výstreloch.

Little Rock 18. februára (TASR) - Americkú country speváčku Mindy McCreadyovú našli v nedeľu mŕtvu na verande domu v mestečku Heber Springs v štáte Arkansas. Tridsaťsedemročná speváčka sa zrejme zastrelila, oznámil podľa agentúry Reuters miestny šerif Marty Moss.

McCreadyovú vyhlásili za mŕtvu priamo na mieste činu. Zomrela na následky strelnej rany, ktorú si pravdepodobne spôsobila sama. Vyšetrovatelia však pátrali aj v okolí, keďže dostali informácie o viacerých výstreloch, uviedol vo vyhlásení úrad šerifa v okrese Cleburne.

McCreadyová sa narodila 30.novembra 1975 na Floride a po presťahovaní do Nashvillu v štáte Tennessee sa jej už ako 18-ročnej začalo dariť v country hudbe. Vydala päť štúdiových albumov. Debutový s názvom Ten Thousand Angels, obsahujúci hit Guys Do It All The Time, jej vyšiel v roku 1996 a predalo sa z neho okolo dvoch miliónov kusov.

Zatiaľ čo McCreadyovej kariéra bola úspešná, jej osobný život sa v posledných rokoch začal rúcať. V roku 2004 ju odsúdili za to, že na falošný recept chcela získať lieky na predpis. Podmienečne ju prepustili, no o tri roky bola vo väzení opäť za porušenie podmienky.



Čelila aj obvineniam z prechovávania drog a jazdy pod vplyvom alkoholu. V máji 2005 ju jej expriateľ Billy McKnight zbil tak, že ho súdili za pokus o vraždu. Nasledovalo zmierenie, keďže s McKnightom čakala dieťa, ktoré sa narodilo v marci 2006.

Rozruch spôsobila v roku 2008 tvrdením, že mala desať rokov pomer s bývalou bejzbalovou hviezdou Rogerom Clemensom, ktorý sa začal, keď bola ešte tínedžerkou.

Drogové a alkoholové excesy však pokračovali a speváčka sa pokúsila viackrát o samovraždu. Vlani v apríli sa jej narodil druhý syn, ktorého mala s producentom Davidom Wilsonom a ktorý sa 13. januára zastrelil.

Začiatkom februára tohto roku jej odobrali oboch synov, keďže nastúpila na ďalšiu liečbu. Prepustili ju minulý týždeň, ale jej synovia zostali v pestúnskej starostlivosti.