Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Slovensku vychádza nová kniha autora bestsellerov Dana Browna

Americký spisovateľ Dan Brown. Foto: TASR/Michal Svítok

Langdona a stovky ďalších hostí zaskočí, keď sa starostlivo pripravený večer zmení na chaos. Kirscha zavraždia, skôr než stihne oznámiť svoj objav.

Bratislava 18. januára (TASR) – Dlhoočakávaná novinka od autora bestsellerov Dana Browna prichádza na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Lucia Čarná.

Brownov nový román Pôvod (Origin) vychádza na Slovensku tri mesiace po jeho vydaní v Spojených štátoch, v preklade Otakara Kořínka. Opäť prináša originálnu zápletku, vypointované napätie, ale aj množstvo otázok, nad ktorými premýšľa takmer každý človek na svete. Čitateľ sa vyberie na napínavé pátranie po najikonickejších miestach Barcelony a Bilbaa spoločne s charizmatickým profesorom Robertom Langdonom.

Harvardský profesor symbolistiky a náboženskej ikonografie Robert Langdon prichádza do Guggenheimovho múzea v Bilbau. Má sa tu zúčastniť na prezentácii objavu, ktorý "navždy zmení tvár vedy". Prezentáciu má jeho priateľ a bývalý študent Edmond Kirsch, štyridsaťročný vedec a magnát, ktorého pre jeho veľkolepé vynálezy a smelé predpovede mnohí považujú za kontroverznú osobnosť celosvetového formátu. Tento významný večer nemá byť výnimkou. Kirsch tvrdí, že zverejní svoj prelomový objav týkajúci sa základov ľudskej existencie, ktorý môže mať ďalekosiahle následky. Langdona a stovky ďalších hostí zaskočí, keď sa starostlivo pripravený večer zmení na chaos. Kirscha zavraždia, skôr než stihne oznámiť svoj objav. Langdon, ktorý sa ocitne v ohrození života, musí ujsť spolu s riaditeľkou múzea Ambrou Vidalovou. Zamieria do Barcelony a podniknú nebezpečný pokus vypátrať heslo, ktorým sa dá dostať ku Kirschovmu objavu. Protivník je však vždy o krok pred nimi. Langdon a Vidalová v úsilí vylúštiť heslo nachádzajú iba záhadné náznaky a odkazy na moderné umenie. Napokon objavia stopy vedúce k pravde, ktorá dosiaľ nebola známa a skutočne otrasie celým svetom.