Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Danubianu si v tomto roku pozrie 30.000 návštevníkov

Múzeum Danubiana, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Danubiana Meulensteen Art Museum, jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia, vzniklo v roku 2000.

Bratislava 10. augusta (TASR) – Múzeum moderného umenia Danubiana v bratislavskej mestskej časti Čunovo navštívili od septembra minulého roka tisícky ľudí. V tomto roku si ju príde pozrieť 30.000 návštevníkov. Pre TASR to dnes povedal jej riaditeľ Vincent Polakovič.

"Danubiana splnila jednu dôležitú úlohu, ktorou bola jej dostavba. Dnes tisíce návštevníkov, momentálne ročne 30.000, budúci rok možno 40.000 alebo 50.000 ľudí, môžu skonštatovať, že patríme medzi úspešné krajiny Európskej únie," zdôraznil Polakovič, podľa ktorého je atrakciou aj park, kde je umiestnených 60 sôch.

Atrakciou je aj promenáda na streche, z ktorej je výhľad na Dunaj a okolitú prírodu. "V súčasnosti sú v Danubiane okrem stálej expozície aj dve aktuálne výstavy, Kabinet Jana Švankmajera, zbierka Ivana Melicherčíka a Veľká ryba, ktorá predstavuje dielo maliara Laca Terena. Okrem toho 29. augusta bude v Danubiane slávnostné otvorenie tradičnej medzinárodnej výstavy Bienále Dunaja," dodal Polakovič.

Danubiana Meulensteen Art Museum, jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia, vzniklo v roku 2000. Dostavali ho a slávnostne otvorili v septembri 2014.