Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

David Lynch sa bude podieľať na pokračovaní Mestečka Twin Peaks

David Lynch. Foto: TASR/AP

Duo tvorcov David Lynch - Mark Frost dokonca nakrúti viac ako pôvodne plánovaných deväť epizód.

New York 17. mája (TASR) - Americký filmový režisér a scenárista David Lynch sa bude podieľať na plánovanom pokračovaní kultového seriálu Mestečko Twin Peaks, ktoré sa vráti na televízne obrazovky v roku 2016. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Televízny kanál Showtime, ktorý bude seriál vysielať, v sobotu potvrdil, že Lynch bude spolupracovať na nových epizódach seriálu, ktorý pôvodne vysielala stanica ABC začiatkom 90. rokov minulého storočia.

Šéf televíznej stanice Showtime David Nevins uviedol, že duo tvorcov David Lynch - Mark Frost dokonca nakrúti viac ako pôvodne plánovaných deväť epizód.

Na Lynchovom oficiálnom konte v rámci mikroblogovacej siete Twitter sa v noci z piatka na sobotu objavila správa o tom, že "fámy nie sú tým, čím sa zdajú byť". Lynch tiež na Twitteri potvrdil, že sa opätovne zapojí do projektu Mestečko Twin Peaks.

Podľa AP nie je jasné, na aké fámy Lynch vo svojej správe odkazoval. Americký režisér a scenárista dokonca začiatkom apríla sám na Twitteri uviedol, že v projekte končí, pretože stanica Showtime neposkytla dostatok finančných prostriedkov na pokračovanie seriálu.

Termín Lynchovho návratu do projektu nebol zatiaľ známy.