Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Detské divadelné súbory sa predstavia na súťaži v Spišskej Novej Vsi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Do súťaže sa prihlásilo sedem detských divadelných súborov s deviatimi súťažnými inscenáciami z okresov Spišská Nová Ves a Gelnica.

Spišská Nová Ves 7. apríla (TASR) - Spišské kultúrne centrum a knižnica, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje v spolupráci so Spišským divadlom 51. ročník regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka s názvom Z rozprávky do rozprávky. Uskutoční sa v utorok (9. 4.) o 9.00 h v priestoroch Spišského divadla v Spišskej Novej Vsi. TASR o tom informovala Antónia Babiková zo Spišského kultúrneho centra a knižnice.

Do súťaže sa prihlásilo sedem detských divadelných súborov s deviatimi súťažnými inscenáciami z okresov Spišská Nová Ves a Gelnica. Hodnotiť ich bude porota, ktorú tvoria Alžbeta Verešpejová, Ľubica Bekéniová a Miron Pukan. Slávnostné vyhlásenie výsledkov bude o 16.15 h. Program súťaže je zverejnený na webstránke Spišského kultúrneho centra a knižnice osveta.skcak.sk.

Podujatie sa realizuje s finančnou podporou odborného garanta a vyhlasovateľa súťaže Národného osvetového centra v Bratislave.