Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

V Disney rozprávke bude prvý raz homosexuálna postava a erotika

Z filmu Kráska a zviera Foto: SATURN ENTERTAINMENT, s. r. o.

Film natočený so skutočnými hercami s použitím počítačovej animácie mal svetovú premiéru v Londýne 23. februára.

Los Angeles 1. marca (TASR) - Americké filmové štúdio Walt Disney Pictures použilo v remaku rozprávkovej klasiky Kráska a zviera po prvý raz vo svojich dejinách homosexuálnu postavu a erotickú scénu.

Inkriminovaný milostný príbeh sa odohráva medzi vedľajšou postavou menom LeFou (hrá ju Josh Gad), snažiacou sa vyrovnať s pocitmi, ktoré prechováva ku Gastonovi (Luke Evans), hlavnému antagonistovi tohto romantického muzikálu.

Ide o sexuálnu túžbu a obdiv, čo je podľa spoločnosti Disney "jedinečným homosexuálnym momentom", zachyteným prvýkrát v jej filme, informovala dnes stanica BBC.

Film natočený so skutočnými hercami s použitím počítačovej animácie mal svetovú premiéru v Londýne 23. februára. Do kín v USA a Británii sa dostane 17. marca.



Režisér Bill Condon sa domnieva, že LeFou a jeho počínanie predstavuje priekopnícky krok, čo sa týka zobrazenia komunity LGBT na striebornom plátne. Oceňujú to aj kritici, podľa ktorých filmy musia odzrkadľovať skutočný život.

Emma Watsonová sa predstaví v hlavnej úlohe Krásky, ktorá sa zamiluje do netvora stvárneného Danom Stevensom. Okrem nich vo filme účinkujú Ewan McGregor, Kevin Kline, Stanley Tucci, Emma Thompsonová či Gugu Mbatha-Rawová.