Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Kultúra

Divadlo komédie premiéruje pokračovanie divadelného hitu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V piatok sa v Dome kultúry Ružinov v Bratislave koná druhá premiéra.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Divadlo komédie premiéruje po piatich rokoch od prvého uvedenia úspešnej hudobnej komédie Klimaktérium... a čo? pokračovanie tohto divadelného hitu. Prvá slovenská premiéra komédie "Klimaktérium 2 alebo ošiaľ menopauzy" v réžii Svetozára Sprušanského a za účasti poľskej autorky Elžbiety Jodlowskej sa uskutočnila vo štvrtok (21. 9.), v piatok sa v Dome kultúry Ružinov v Bratislave koná druhá premiéra.

Pokračovanie komédie s pesničkami, v ktorej sa s vtipom a sebairóniou preberá neľahká životná etapa žien, vzniklo podľa tvorcov na výslovnú žiadosť publika, ktoré chcelo poznať ďalšie osudy svojich obľúbených hrdiniek. "Už nie najmladších, ale stále dostatočne mladých na to, aby sa nebrali príliš vážne. Aby aj tie najťažšie okamihy vlastného osudu zdolali s úsmevným nadhľadom. Aby si svoj život spestrili humorom a okorenili vtipnými bonmotmi," hovorí Sprušanský. Podčiarkuje, že vyše 180 predstavení v mestách a mestečkách po celom Slovensku a tisícky nadšených divákov inscenácie Klimaktérium... a čo? jasne dokazujú, že ženský svet je nevyčerpateľnou témou. "Najmä pre divadelnú komédiu. Lebo žena a humor majú k sebe veľmi blízko," dodal režisér.

Inscenácia podľa neho prináša množstvo komických situácií, oslobodzujúci smiech a nejedno prekvapenie. "Melodicky chytľavé pesničky s vtipnými textami Martina Sarvaša, ktoré si budete neustále pospevovať. Úsmevná choreografia Jána Ševčíka a uletené kostýmy Alexandry Gruskovej. Ale predovšetkým nespútaná, nákazlivá, jedinečná energia, ktorú herečky svojou hrou vytvárajú na javisku," približuje Sprušanský.

V hudobnej komédii účinkujú Zuzana Tlučková/Dagmar Sanitrová, Gizela Oňová/Ľudmila Lukačíková, Jana Valocká/Katarína Brychtová/Daniela Kuffelová, Zuzana Vačková/Jeanette Švoňavská. "Možno práve preto, že ešte aj dnes je táto téma dosť tabuizovaná a my o nej hovoríme na plné ústa, má toto predstavenie taký úspech," myslí si Tlučková. Podľa herečky si každá diváčka, ktorá týmto obdobím prešla alebo ho práve zažíva, nájde v predstavení niečo, čo jej nie je cudzie. "Navyše, o týchto problémoch sa snažíme hovoriť láskavo, s humorom a nadhľadom. A neváhame ani urobiť si srandu aj samy zo seba," uzavrela Tlučková.