Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Divadlo Nová scéna hľadá postavy do muzikálu The Bodyguard

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Výberový proces do slovenskej verzie The Bodyguard sa má uskutočniť 15. a 16. januára v Divadle Nová scéna, podklady sú zverejnené na webe divadla.

Bratislava 5. januára (TASR) – Divadlo Nová scéna (DNS) vypísalo konkurz na hlavné a vedľajšie postavy do pripravovanej slovenskej verzie muzikálu The Bodyguard. Príbeh slávnej speváčky Rachel Marron a jej osobného strážcu ešte skôr vo filme stvárnili Whitney Houstonová a Kevin Costner. Premiéru by mal mať koncom apríla. TASR o tom informovala PR manažérka DNS Zuzana Šebestová.

"Od účastníčok konkurzu očakávam hlavne charizmu, originálnu interpretáciu piesní s vlastným názorom, uvoľnenosť v hereckom prejave ale aj a dokonalú spevácku a tanečnú techniku," uviedol režisér muzikálu Patrik Vyskočil.

Na konkurz, kde sa bude obsadzovať aj hlavná postava, pozval okrem iných Nelu Pociskovú, Petru Malachovskú, Luciu Bugalovú či Dominiku Richterovú. Z DNS sa má o postavu slovenskej Whitney Houstonovej uchádzať Lenka Machciníková.

Na konkurze sa budú hľadať tiež predstaviteľky sestry hlavnej postavy Nicky, ktorá má v muzikáli veľký priestor, ako aj menšie ženské postavy. Konkurz na hlavnú mužskú postavu, ktorú vo filme hral Kevin Costner, nebude podľa režiséra potrebný. "Keďže ide o činohernú postavu, oslovili sme viacero známych umelcov, ich mená zverejníme v ten správny čas," podotkol.

Výberový proces do slovenskej verzie The Bodyguard sa má uskutočniť 15. a 16. januára v Divadle Nová scéna, podklady sú zverejnené na webe divadla. Dramaturgom muzikálu je Dávid Hartl, dirigentom Ľubomír Dolný, choreografie bude mať na starosti Ladislav Cmorej, scénu navrhuje Pavol Andraško a kostýmy Lucia Šedivá.

Divadelný muzikál The Bodyguard mal premiéru 6. novembra 2012 v londýnskom West End, 20 rokov po premiére rovnomenného filmu. Po úspechu v Spojenom kráľovstve sa muzikál hral aj v Spojených štátoch, Číne, Austrálii a ďalších krajinách.