Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Nový kultúrny portál spája milovníkov divadla

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Vytvorili ho divadelní nadšenci a profesionáli.

Bratislava 8. decembra (TASR) - V divadle je názov nového kultúrneho portálu, ktorý spája slovenské divadelné inštitúcie s ich divákmi a priaznivcami. Ako informuje tím tvorcov, portál spustili oficiálne v októbri. Aktuálne prináša novinky z diania viac ako 65 divadiel.

Zapojili sa napríklad aj Slovenské národné divadlo (SND), Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, bratislavské Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava, Stoka a ďalšie divadelné stánky. "Portál otvára nový priestor pre všetkých, ktorí milujú divadlo a chcú sa zapojiť do divadelnej komunity na Slovensku," avizujú autori projektu na podporu bohatej divadelnej scény.

Vytvorili ho divadelní nadšenci a profesionáli. "Chceme spájať milovníkov divadla, informovať ich o najnovších predstaveniach, o divadelných udalostiach a novinkách v oblasti tejto sféry umenia. Zároveň chceme na jednom mieste vytvárať relevantný a obľúbený priestor pre všetky divadelné zoskupenia, od tých najmenších až po celonárodné," hovorí jeden zo zakladateľov portálu Michal Švihra.

K jeho kľúčovým funkciám patrí kalendár podujatí, používatelia môžu sledovať aktuálny program divadelných zoskupení po celom Slovensku. Portál tiež ponúka platformu na zdieľanie recenzií a hodnotení predstavení, kde môžu používatelia zdieľať svoje dojmy a názory, laické aj profesionálne. Ako uvádzajú tvorcovia portálu, www.vdivadle.sk tak prispeje k rozvoju kritického myslenia v oblasti divadelného umenia.