Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Dokument o tatranských nosičoch Sloboda pod nákladom bodoval v Kanade

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dokument Pavla Barabáša o netradičnom remesle z Vysokých Tatier získal v krátkom čase svoje jedenáste medzinárodné ocenenie. Zároveň sa teší aj priazni domáceho publika.

Bratislava 20. februára (TASR) - Dokumentárny film o tatranských nosičoch Sloboda pod nákladom si odniesol ďalšie významné ocenenie z Kanady. V dňoch od 10. do 19. februára sa vo Vancouveri konal jubilejný 20. festival filmov o horách, horskej kultúre a športe (VIMFF), na ktorom snímke Pavla Barabáša udelili titul Best Mountain Culture Film.

"Vynikajúci obrazovo aj tempom - tento film nám otvára oči a ukazuje tradíciu, ktorá sa napriek moderným metódam zachovala. Film nás sprevádza krok po kroku, zažívame poznanie, počúvame zvuky aj ticho a oceňujeme nesmiernu krásu cesty," uviedla Joni Cooper zo štvorčlennej festivalovej poroty na margo slovenského filmu, ktorý vybrali spomedzi 98 titulov z celého sveta.



Dokument Pavla Barabáša o netradičnom remesle z Vysokých Tatier získal v krátkom čase svoje jedenáste medzinárodné ocenenie. Zároveň sa teší aj priazni domáceho publika - v kinách ho doposiaľ videlo viac ako 15.000 divákov a stal sa najnavštevovanejším filmom v distribúcii Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK) za rok 2016.

TASR informovala Alena Koščová z K2 studia.