Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

VIDEO: Barabášov dokument Sloboda pod nákladom zaujal aj v Slovinsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Medzinárodná porota udelila snímke slovenského dokumentaristu Pavla Barabáša Čestné uznanie v kategórii Najlepší film o horskej prírode a kultúre.

Bratislava 27. februára (TASR) - Po viacerých úspechoch na medzinárodných filmových festivaloch si dokument o tatranských nosičoch Sloboda pod nákladom odniesol ďalšie ocenenie zo Slovinska. Od 20. do 26. februára sa v meste Domžale konal festival horských filmov. Medzinárodná porota udelila snímke slovenského dokumentaristu Pavla Barabáša Čestné uznanie v kategórii Najlepší film o horskej prírode a kultúre.

"Film s vynikajúcou dramaturgiou a prácou kamery, ktorá citlivo vykresľuje nosičov vo Vysokých Tatrách. Ich remeslo je zvláštne lákavé a fascinujúce," zdôvodnila svoje rozhodnutie festivalová porota.



Dokumentárny film o najstaršej generácii tatranských nosičov z dielne režiséra Pavla Barabáša získal v krátkom čase svoje dvanáste medzinárodné ocenenie. A jeho púť po festivaloch nekončí. V marci sa snímka predstaví na dvoch festivaloch vo Veľkej Británii a bude uvedená na festivale DocLands v Kalifornii.

TASR informovala Alena Koščová z K2 studia.