Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Duran Duran pripravuje nový album, vydá ho v septembri

na archívnej snímke skupina Duran Duran vystupuje na koncerte v Hyde Parku v Londýne pred oficiálnym otvorením letných OH 27. júla 2012. Foto: TASR/AP

Synti-popová formácia Duran Duran vznikla v roku 1978 v anglickom Birminghame.

Bratislava 31. marca (TASR) – Skupina Duran Duran pripravila nový album, názov zatiaľ nemá, ohlásila však, že ho vydá v septembri. Jedna z najdôležitejších kapiel 80. a 90. rokov na novinke spolupracovala so slávnymi producentmi Markom Ronsonom a Nilom Rodgersom. V pilotnom singli Pressure Off kapelu sprevádza speváčka Janelle Monáe, medzi ďalšími hosťami na albume bude aj speváčka Kiesza alebo zakladajúci člen Red Hot Chili Peppers, gitarista John Frusciante.

Duran Duran - Come Undone



Nile Rodgers je spoluzakladateľom legendárnej skupiny Chic. S Duran Duran prvýkrát spolupracoval už na singli The Wild Boys, ďalej produkoval ich multiplatinový album Notorious alebo remixoval skladbu The Reflex, čo bol prvý singel kapely, ktorý sa stal americkým číslom 1. So štvoricou už pracoval aj Mark Ronson. Britský producent a multiinštrumentalista sa podieľal na albume All You Need Is Now z roku 2010, ktorý je považovaný počtom prvých miest v národných hitparádach za jeden z najúspešnejších. Nahrávka zvíťazila v 15 krajinách. Ronson sa preslávil ako producent Amy Winehouse alebo Bruna Marsa, darí sa mu aj s vlastnými platňami. Duran Duran sú držiteľmi mnohých cien vrátane niekoľkých Grammy a Brit Awards. Celosvetovo predali viac ako 120 miliónov albumov.

Duran Duran - Ordinary World



Synti-popová formácia Duran Duran vznikla v roku 1978 v anglickom Birminghame. V marci 1981 mala v hitparáde prvú skladbu Planet Earth, v júni 1981 vydala prvý album s eponymným názvom Duran Duran. Už prvý bol úspešný, rovnako aj druhý Rio, vydaný v máji 1982 Predaj tretieho albumu Seven And The Ragged Tiger, vydaného v novembri 1983, celosvetový predaj prevýšil 12 miliónov nosičov. Presadila sa aj v Spojených štátoch, za rok 1983 získala hneď dve ceny Grammy. Vydala 13 štúdiových albumov, trinásty s názvom All You Need Is Now vyšiel v decembri 2010. K diskografii patrí aj viac ako desiatka vydaných live a kompilačných albumov. V singlovej TOP 40 hitparáde mala 29 skladieb, z nich dve - Is There Something I Should Know v apríli 1983 a The Reflex v máji 1984 sa dostali na prvú pozíciu. V bratislavskej Incheba aréne vystúpila 1. februára 2012.

TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promomanažérka spoločnosti Parlophone Music.