Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Kultúra

Elán pridáva ďalší koncert pod šírym nebom

Elán Foto: Boris Dzurnak

Na koncertoch bude v predaji aj rozšírená edícia albumu Živých nás nedostanú vrátane verzie na vinyle.

Bratislava 6. marca (TASR) - Skupina Elán plánovala pôvodne v tomto roku odohrať na Slovensku len dva open-air koncerty. Záujem fanúšikov o vstupenky v Martine a Nitre bol však taký veľký, že sa rozhodla pridať ďalšie vystúpenie pod holým nebom. Hudobníci si vybrali amfiteáter vo Východnej. Program Živých nás nedostanú s pripomienkou 30. výročia od vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny odohrá formácia 28. augusta.

Koncert vo Východnej bude rovnako ako v Martine a Nitre koncipovaný ako živé stretnutie kapely Elán so svojimi fanúšikmi, ktorí navyše nebudú ochudobnení o nič, čo bolo vlani k videniu v halách, dokonca dostanú ešte viac. Veľkolepú scénu s trojstupňovým pódiom, desať naložených kamiónov doplní viac ako sto metrov štvorcových projekčných plôch. Všetko bude stavať 160 technikov. Vstupenky sú v predaji od dnešného dňa v sieti Ticketportal.

"Rockové legendy sú v dobrom slova zmysle zhýčkané. Hrali už všade a preto si miesta pre svoje koncerty vyberajú. Pánov často zaujíma, či je miesto vizuálne atraktívne ako pre nich, tak aj pre fanúšikov. A to amfiteáter vo Východnej s krásnou panorámou Tatier presne spĺňa," hovorí Vladimír Moško z manažérskej agentúry Elánu MC production.

Celá akcia štartuje o 15. hodine. "Pôjde o náš Elánovský happening s ďalším programom. Predkapely budeme postupne zverejňovať," hovorí spevák a basgitarista Jožo Ráž.

"Koncerty budú trochu megalomanské. Scénu postaví 160 ľudí, ponúkneme trojposchodové pódium a odohráme zhruba 30 najväčších hitov. V niektorých nás bude sprevádzať dychová sekcia, ktorú sme mali vo svojich začiatkoch," dopĺňa gitarista Ján Baláž.

Na koncertoch bude v predaji aj rozšírená edícia albumu Živých nás nedostanú vrátane verzie na vinyle. "Nie všetko staré bolo zlé a vinyly sa pomaly vracajú. Vinylová platňa je artefakt, ktorý nie je možné stiahnuť alebo zdieľať na internete. Je to darček pre fanúšikov aj pre nás," povedal klávesák a spevák Vašo Patejdl.

Elán je najúspešnejšia česko-slovenská rocková formácia, štyrikrát po sebe, v rokoch 1984 až 1987 získala československého Zlatého slávika v kategórii skupina, osemkrát za sebou, v rokoch 1998 až 2005, vyhrala slovenského Zlatého slávika, k tomu má Jožo Ráž dvoch Zlatých slávikov ako spevák za roky 2000 a 2001. Na ich koncert v Prahe na Letnej 20. septembra 2003 prišlo 85.000 divákov.

Ostatný štúdiový album skupiny Elán vychádza rozšírený na 2CD a tiež na vinyle. Na pesničkách sa podieľali všetci členovia skupiny Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl. Medzi ďalšími autormi sa objavujú mená známych umelcov Pavol Jursa, Juraj Soviar, Kamil Peteraj, Martin Sarvaš či Peter Farnbauer.

TASR informoval Roman Helcl, PR manažér agentúry BrainZone Promotion.