Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Predstavenie Elán v divadle zavítalo aj do Vysokých Tatier

Na snímke skupina Elán zľava Vašo Patejdl, Jožo Ráž a Ján Baláž počas koncertu v sále Grand Hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 12. apríla 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Trio Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl zahrala v komornom prostredí hity ako Zaľúbil sa chlapec, Ôsmy svetadiel, Kráľovná bielych tenisiek či Voda, čo ma drží nad vodou.

Štrbské Pleso 13. apríla (TASR) – Legendárna slovenská kapela sa so svojím programom Elán v divadle predstavila hosťom jedného z tatranských hotelov. Trio Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl zahrala v komornom prostredí hity ako Zaľúbil sa chlapec, Ôsmy svetadiel, Kráľovná bielych tenisiek či Voda, čo ma drží nad vodou.

„Program je koncipovaný práve pre menšie priestory, hráme len na dvoch nástrojoch, klavíri a gitare, a do toho spievame trojhlas. Tá blízkosť publika je aj pre nás taká zase o niečom inom, ako tie veľké koncerty, ktoré sú väčšinou anonymné, a aj my si to trošku viacej užívame,“ zhodnotil Patejdl. Kapela obľubuje veľké koncerty na veľkých pódiách, ale aj tie malé v komornejšom prostredí. „Ja si myslím, že niekto má rád veľkú kávu, niekto malú, ale obidve sú len kávy. Takže je to iný pocit hrať v klubovom prostredí a iné je hrať na veľkom pódiu, sú to výborné zážitky, len sú odlišné,“ dodal Baláž.

„Budú aj nové pesničky, koncom augusta by sme mali dokončiť nové cédečko, budeme vystupovať aj v novom zložení, pribudne dychová sekcia v kapele, takže roboty nás čaká dosť,“ zdôraznil Baláž. Skupina sa ešte z hudobnej scény odísť nechystá, hoci jej frontman Jožo Ráž sa viackrát vyjadril, že by už aj rád skončil. „Myslím si, že už sme hrali dosť dlho, a že už sme všetko zahrali aj povedali, ale kapela chce hrať, lebo stále je záujem, takže budeme hrať, kým bude treba,“ konštatoval Ráž.

Skupina Elán je druhou, ktorá sa tento rok predstavila hosťom tatranského Grand Hotela Kempinski Hight Tatras. V závere marca tu vystúpila kapela Olympic a počas roka sem ešte zavítajú IMT Smile, Meky Žbirka a Richard Müller so skupinou Fragile. „Vystúpenie Elán v divadle sa zaradilo medzi ďalšie nezabudnuteľné podujatia, ktoré sme pripravili pre našich hotelových hostí. Opäť si okrem nádhernej tatranskej prírody mohli užiť aj komornú atmosféru koncertu,“ uzavrela generálna manažérka hotela Kathrin Noll.