Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Emma Watsonová sa stala externou lektorkou na Oxforde

Emma Watsonová, archívne foto Foto: TASR/AP

Externí lektori sú zvyčajne menovaní do funkcie na tri roky a fakulta očakáva, že ju budú navštevovať, večerať a debatovať so študentmi alebo na nej vystupovať.


Londýn 7. februára (TASR) - Benedict Cumberbatch (predstaviteľ matematika Alana Turinga vo filme Kód Enigmy) a Emma Watsonová (známa zo série filmov o Harrym Potterovi) dostali nové úlohy: boli menovaní za externých lektorov Oxfordskej univerzity.

Obaja herci sú medzi 11 neučiteľmi, ktorí prijali funkcie externých lektorov na univerzitnej fakulte Lady Margaret Hall, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Externí lektori sú zvyčajne menovaní do funkcie na tri roky a fakulta očakáva, že ju budú navštevovať, večerať a debatovať so študentmi alebo na nej vystupovať.

Šéf uvedenej fakulty a bývalý editor denníka Guardian Alan Rusbridger vyjadril nádej, že vybraní lektori oživia kultúrny život fakulty a napomôžu zblíženiu vysokoškolskej obce s ich sférami pôsobenia.

Za externých lektorov uvedenej fakulty boli ďalej menovaní skladateľ, spevák a autor piesní Neil Tennant z hudobnej skupiny Pet Shop Boys, filmová režisérka Beeban Kidronová (režírovala filmy ako Bridget Jonesová a S rozumom v koncoch), autorka detských kníh Malory Blackmanová, hudobník a skladateľ vážnej hudby Mark Simpson, neurochirurg Henry Marsh, prvý sikhský sudca britského najvyššieho súdu Rabinder Singh a policajný veliteľ Francis Habgood.

Fakulta ich detailne predstavuje na svojej webovej stránke (http://www.lmh.ox.ac.uk/.