Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Hra Fajčiarky a spasiteľky má dnes v Divadle Astorka premiéru

režisér hry Fajčiarky a spasiteľky a hry Láska na Kryme Marián Amsler Foto: TASR/Michal Svítok

Absolventská inscenácia v réžii Mariána Amslera patrí medzi výnimočné školské práce aj z hľadiska zrelých hereckých výkonov protagonistov.

Bratislava 31. marca (TASR) - Divadlo Astorka Korzo'90 v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na dnes pripravilo premiéru inscenácie absolventov Vysokej školy múzických umení (VŠMU) s názvom Fajčiarky a spasiteľky. Komédia na motívy Čechovových Troch sestier je výnimočnou školskou prácou.

Divadlo Astorka Korzo'90 je dlhoročnou stálicou v ponúkaní kvalitných hier. Svedčí o tom aj množstvo ocenení, ktoré jej herci za svoju prácu dostávajú,“ vyjadril sa na margo divadla predseda BSK Pavol Frešo.

Absolventská inscenácia v réžii Mariána Amslera patrí medzi výnimočné školské práce aj z hľadiska zrelých hereckých výkonov protagonistov. „Hru na motívy Čechovových Troch sestier posadila do súčasnosti česko-čilská autorka Anna Saavedra. Dramaturgiu mali na starosti Lenka Garajová a Libor Hanzlík. Na scéne a v kostýmoch, o ktoré sa postarali Veronika Ďurišová a Laura Štorcelová, sa predstavia Alexandra Palatínusová, Dominika Kavaschová a tretia sestra Anna Nováková. Spolu s nimi sa na pódiu objavia aj Petra Molnárová, Otto Culka, Daniel Fischer, Lukáš Dóza a Michal Kalafut,“ doplnila tlačová tajomníčka BSK Veronika Bauchová.

Absolventská inscenácia Fajčiarky a spasiteľky je dôkazom, že mladí absolventi VŠMU patria medzi hercov, ktorí sa pravdepodobne veľmi úspešne zaradia medzi naše herecké stálice.

Foto: Astorka Korzo 90