Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Fatt Kools hľadá talentovaných skladateľov

Foto: Fatt Kools

Nové kolo štartovalo už 25.apríla a bude trvať presne 2 mesiace do 25.júna. Víťaza vyhlásia 30.júna vo vysielaní Rádia_FM.

Bratislava 29. apríla (OTS) - Fatt Kools štartuje už 25. apríla ďalší ročník hľadania nádejných skladateľov a hudobníkov, ktorí majú šancu prihlásiť do súťaže svoje autorské skladby cez webovú stránku www.fattkools.sk.

Piate kolo hľadania talentov bude trvať presne dva mesiace do 25. júna. Všetky prihlásené skladby bude hodnotiť naša odborná porota. Víťaza piateho kola oznámime posledný júnový deň vo vysielaní Rádia_FM.

Výherca bude mať možnosť nahrať svoju skladbu v profesionálnom štúdiu v spolupráci s ambasádorom projektu Martinom „Fefem“ Žúžim (skupina Hex). Nahrávanie sa uskutoční v letných mesiacoch júl a august. Výsledná skladba bude následne 10.septembra predstavená v éteri Rádia_FM.

Všetky potrebné informácie o projekte a súťaži hľadania nových hudobných talentov nájdete na webe www.fattkools.sk alebo na Facebooku www.facebook.com/fattkools.

Posledným objavom autorskej hudobnej súťaže sa stal Juraj Líška so svojim projektom Fallgrap. Pieseň Ľadový útes, ktorej finálny mastering sa vďaka projektu Fatt Kools realizoval v Amsterdame, sa úspešne objavuje v rotáciách Rádia FM. Jej kvalitu potvrdzuje aj fakt, že sa stala aj podkladovým motívom pre aktuálnu kampaň Unicef.

Projekt pre talenty

Súťaž Fatt Kools organizuje spoločnosť Henkel Slovensko a jej značka vlasovej kozmetiky Taft Looks a Rádio_FM. Ambíciou projektu je vytvoriť priestor na prezentáciu originálnej hudobnej tvorby mladých talentovaných ľudí. Tým najlepším vytvára podmienky pre čo najlepší štart ich kariéry. Víťazi jednotlivých kôl budú mať možnosť spolupracovať s profesionálnymi hudobníkmi a producentmi.
V rámci projektu Fatt Kools sa už podarilo objaviť nové hudobné talenty. V roku 2011 sa aj v rotáciách Rádia _FM objavil víťaz Martin Nemček so svojim projektom Heart Skipping Beats a skladbou Balance. Minulý rok porotu najviac zaujal Juraj Líška so svojim projektom Fallgrapp a skladbou Ľadový útes, ktorá sa aktuálne hrá v Rádiu _FM.
Ochranné krídla a odborný dohľad nad celým projektom zastrešujú známe mená z oblasti slovenskej hudobnej tvorby ako napr. Martin Žuži (člen skupiny Hex).
Partnerom súťaže Fatt Kools sa v roku 2012 stal portál teraz.sk spravodajskej agentúry TASR. Viac o projekte Fatt Kools nájdete na www.fattkools.sk a www.facebook.com/fattkools

O Rádiu_FM:
Rádio_FM je programovou službou Slovenského rozhlasu. Sme hudobné rádio s presahom do kultúrneho priestoru orientovaného na náročnejšieho mladého poslucháča. Zabávame, vzdelávame, informujeme. Nechceme byť najpočúvanejšie, ale najpočúvateľnejšie rádio na Slovensku. Rádio_FM je iné. Odlišujeme sa hudbou i slovom. Vyberáme to najlepšie, čo na domácej i zahraničnej scéne vzniká. Od indie rocku, cez dubstep, hip-hop, world music, metal až po tanečnú elektronickú hudbu či džez. To všetko je neoddeliteľnou súčasťou našich playlistov vo dne i v noci. Témy, o ktorých hovoríme, sú témami_FM. Zaujímavé, aktuálne, vždy netradične spracované. Naši moderátori a dídžeji na vás z rádia nikdy nekričia. Hovoria. Aj podľa toho spoznáte Rádio_FM na prvé počutie.
Viac informácií na www.radiofm.sk

O spoločnosti Henkel:
Henkel je celosvetová spoločnosť, ktorej silné značky a technológie pôsobia v troch oblastiach: pracie a čistiace prostriedky, kozmetika a lepidlá a technológie. Od založenia v roku 1876 zaujala firma Henkel vedúce postavenie na globálnom spotrebiteľskom a priemyselnom trhu, a to najmä so známymi značkami, ako je Persil, Schwarzkopf a Loctite. Spoločnosť Henkel má viac ako 48 000 zamestnancov a v účtovnom roku 2010 dosiahla obrat v sume až 15,092 milióna eur a upravený prevádzkový zisk 1,862 milióna eur. Preferenčné akcie spoločnosti Henkel sú zaradené do indexu DAX na nemeckej burze cenných papierov a spoločnosť patrí medzi 500 svetových firiem v rebríčku časopisu Fortune
Viac informácií na www.henkel.sk

O teraz.sk:
Teraz.sk je novým spravodajským portálom Tlačovej agentúry Slovenskej republiky. Prináša na ňom rýchle a transparentné informácie a správy, obohatené o fotogalérie a videá z produkcie TASR.
Viac informácií na www.teraz.sk