Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Festival Dance with Air aj s Petrom Nagyom a skupinou Indigo

Na snímke záber z vlaňajšieho ročníka Dance with Air Foto: Dance with Air

Na letisku v Bolerázi čaká návštevníkov 20 hodín zábavy pre všetky vekové kategórie. Pripravená bude autobusová kyvadlová doprava zo železničnej stanice v Trnave.

Trnava 13. apríla (OTS) - Na druhom ročníku festivalu Dance with Air, ktorý sa uskutoční 23. mája 2015 na letisku v Bolerázi pri Trnave, sa ako headliner predstaví Peter Nagy so skupinou Indigo, ktorý oslavuje tridsať rokov na slovenskej hudobnej scéne. Okrem neho na podujatí vystúpia aj legendárne slovenské skupiny Zóna A a Slobodná Európa, Chiki-Liki Tua, Karpatské chrbáty, Grobiani a Ramones Bratislava.

Organizátori podujatia Združenie Mesto vznešených tónov, Aeroklub Bratislava, MMC a Randal Club Bratislava prinesú na letisko v Bolerázi skvelých 20 hodín zábavy pre všetky vekové kategórie.

Okrem hudobného programu si cez deň môžu návštevníci užiť aj atrakcie spojené s letectvom. Pripravené budú statické ukážky lietadiel so skúsenými pilotmi a inštruktormi, ktorí návštevníkom nielen predvedú ale aj vysvetlia ako a prečo lietadlo letí, ako sa štartuje, pristáva a vysvetlia princíp jednotlivých prístrojov. Nebude chýbať ani možnosť vyhliadkového letu na motorovom alebo bezmotorovom lietadle a helikoptére a veľa ďalších zaujímavých atrakcií spojených s letectvom vrátane prieletu lietadla vládnej letky MV SR a prieletu stíhačiek Armády SR.

Pre deti budú prichystané okrem trampolíny, nafukovacieho hradu a zábavy z oblasti leteckého modelárstva aj moderátori a predstavenie bábkového divadla Žužu „Ako chrániť prírodu„ , nová detská show PACI PAC, staré ale aj nové pesničky pre deti Vám predstaví speváčka PACI s gitaristom PAC, ktorí si zatancujú a zaspievajú spolu s vašimi ratolesťami.

Reportáž z vlaňajšieho festivalu Dance with Air:


Program pre deti cez deň doplní aj Braňo Jobus, ktorý predstaví svoju knižnú tvorbu a jediné bábkové divadlo nie len pre dospelých na Slovensku Dezorzovo lútkové divadlo. Marionetová atrakcia tohto divadla s názvom CIRKUS je štvrtou inscenáciou výnimočného projektu Slovenské marionetové divadlo, ktorý pokračuje v krásnej tradícii bábkarskych majstrov. Diváci uvidia jedinečné výkony drevených artistov, žonglérov a akrobatov na nitiach ako aj exotické zvieratá. Atraktívne a vizuálne pôsobivé marionety prevedú milovníkov bábkového divadla zlatým vekom európskeho tradičného bábkarstva a predvedú originálny marionetový cirkus, aký v našich končinách ešte nebolo možné vidieť.

Organizátori festivalu nezabudli ani na milovníkov cestovania, bohatý program cez deň doplní komentovaná videoprojekcia slovenského cestovateľa a fotografa Viťa Filu z cyklu premietaní Himalaya a ja – Bhután. Po ukončení denného a večerného hudobného programu bude zábava bude pokračovať do skorých ranných hodín Video Oldies party s DJs Roman & Juro.

Počas celého dňa bude pripravené občerstvenie, špeciality na grile, kotlíkový guláš a množstvo hier a zábavy, ktoré prispejú k príjemnej rodinnej atmosfére celej akcie. Pre návštevníkov bude pripravená autobusová kyvadlová doprava zo železničnej stanice Trnava, ktorá bude premávať každú hodinu od 10.00 hod. Vstupenky si môžu návštevníci zakúpiť v predpredaji na www.predpredaj.sk, alebo priamo na mieste v deň konania podujatia.

PROGRAM:
12:00 –12:40 Dezorzovo lútkové divadlo – "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
12:50 - 13.20 Divadlo ŽUŽU – predstavenie pre deti "Ako chrániť prírodu"
13:30 - 14.00 Detská show Paci-Pac
14:00 - 14.40 Braňo Jobus a deti
15:00 - 15.40 Dezorzovo lútkové divadlo - "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
16:00 - 16.45 Viťo Fila: premietanie z cyklu Himalaya a ja - Bhután
17:00 - 17.40 Ramones Bratislava
18:00 - 18.40 Grobiani
19:00 - 19.40 Karpatské Chrbáty
20:00 - 20.40 Zóna A
21:00 - 21.40 Slobodná Európa
22:00 - 22.40 Chiki Liki Tu-a
23:00 - 00.30 Peter Nagy & skupina Indigo
00:30 - 06.00 VIDEO OLDIES DJ´s Roman a Juro