Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Na festivale Genius Noci sa bude spievať aj v rýdzej trnavčine

Hlavnou myšlienkou podujatia je podpora alternatívnej hudobnej kultúry v Trnave.

Trnava 13. marca (TASR) – Sobotný večer 15. marca sa v trnavských kluboch ponesie v znamení hudobného festivalu Genius Noci. Na pódiách nezávislých scén sa predstavia domáci i zahraniční interpreti.

"Hlavnou myšlienkou je oživiť a podporiť alternatívnu hudobnú kultúru v Trnave a ponúknuť možnosť vypočuť si za málo peňazí veľa muziky,“ informovala za organizátorov z Rádia Bunker Lenka Juríková. Festival, ako dodala, odštartuje domáce punkrockové zoskupenie The Wilderness, ktoré má texty v trnavčine a "ktoré rúca všetky zaužívané predstavy o tom, čo punk je alebo nie je". Na fanúšikov čaká tiež šou v podaní banskobystrického zoskupenia Peacock Ball.

"Trnavských duchov z útrob stredovekých katakomb vyženie so svojou šou zase bubeník Lucas Perný," uviedla Juríková. Z Nemecka príde nemecká hardrocková formácia Sumosluts, ktorá svojou rock'n'rollovou šou dokáže zapôsobiť na starých rockerov i metalových fajnšmekrov. Záver bude patriť trojici muzikantov Máriovi Gajarskému, Denisovi Bangovi a Lucasovi Pernému. Koncerty sa uskutočnia v Art Klube na Hlavnej 9 a v Rock Cafe The Jam na Štefánikovej ulici.