Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Po piatich rokoch sa festival Gothoom sťahuje do Ostrého Grúňa

Festival Gothoom, august 2014. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Jeho organizátori sa rozhodli miesto konania zmeniť najmä po minuloročnej ostrej kritike zo strany Novobančanov.

Nová Baňa/Ostrý Grúň 27. marca (TASR) - Po piatich rokoch sa jeden z najväčších metalových festivalov na Slovensku s názvom Gothoom sťahuje z Novej Bane do neďalekého Ostrého Grúňa, do areálu Chata Kollárová. Jeho organizátori sa rozhodli miesto konania zmeniť najmä po minuloročnej ostrej kritike zo strany Novobančanov.

"Sme radi, že sme našli nový priestor. Je to hlbšie v horách, kde by podujatie nemalo nikomu prekážať," podotkol organizátor festivalu Peter Beťko. Podujatie by sa tu malo konať v dňoch 27. júla až 1. augusta. Ako ďalej naznačil, po rokovaniach s majiteľmi areálu čakajú organizátorov ešte stretnutia s obcou. "Budeme sa snažiť, aby obec z podujatia aj niečo mala," podotkol s tým, že snahou je ubytovať návštevníkov festivalu v rekreačnom zariadení obce.

Starostka Ostrého Grúňa Jana Angletová festival uvítala, považuje to za príležitosť obce zviditeľniť sa. S organizátorom festivalu zatiaľ spoločne nerokovali, uviedla však, že má o ňom dobré referencie. Hovoriť s ním chce aj o riešeniach patových situácií, ktoré by mohli počas festivalu vzniknúť. "Uvítam tiež, ak k nám prídu účastníci a ubytujú sa u nás v obci," dodala s tým, že k dispozícii im bude aj obecná ubytovňa s kapacitou 100 miest.