Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Dnes začína festival komornej hudby Hudobné leto Trenčianske Teplice

Otokar Klein Foto: TASR/Pavel Neubauer

Festival zaháji Metropolitný orchester Bratislava so sólistami Otokarom Kleinom a Lindou Ballovou.

Bratislava 20. júla (TASR) - Otváracím koncertom dnes začína v poradí už 67. ročník najstaršieho stredoeurópskeho festivalu komornej hudby "Hudobné leto Trenčianske Teplice". TASR o tom informoval hlavný organizátor festivalu, Kúpele Trenčianske Teplice.

Odbornými garantmi tohto ročníka sú Prof. Marian Lapšanský, klavírny virtuóz a Mgr.art. Otokar Klein, renomovaný operný sólista.

Aj vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR a s podporou partnerov sa podarilo pripraviť bohatý festivalový program. V komornej časti festivalu sa predstavia mladí, talentovaní interpreti, ale aj špičkoví inštrumentalisti, profesor Peter Michalica, Jozef Podhoranský, Ivan Gajan, Elena a Pavol Kováčovci a mnohí ďalší. Festival zaháji Metropolitný orchester Bratislava so sólistami Otokarom Kleinom a Lindou Ballovou a záverečnou bodkou bude už tradičný hosť festivalu – Orchester Slovenskej filharmónie pod taktovkou Rastislava Štúra.

Sprievodné podujatia festivalu by opäť mali byť lákadlom pre všetky vekové skupiny divákov: Pre tých skôr narodených to bude predstavenie Teatra Wüstenrot s predstavením Opereta na cestách s doprovodom orchestra Eugena Botoša a sólistami Máriou Eliášovou a Jozefom Benedikom.

Mladí diváci sa môžu tešiť na koncert "Zlatej slávice" 2011 Tiny a DJ Kappu a na novootvorenom Kúpeľnom námestí sa uskutoční "open-air" koncert elektrického husľového tria XPLOSION. A napokon sa milovníkom divadla ponúknu dve produkcie Štúdia L+S, predstavenie PRACH v hlavných úlohách so Szidi Tóbias a Attilom Mokosom a divadelnú talkshow "Na Fašírky mi nesiahaj" s Milanom Kňažkom a Milanom Lasicom.

Počas šiestich týždňov festivalu sa uskutoční spolu 15 multižánrových podujatí, na ktorých sa predstaví viac ako 200 umelcov.