Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival PAFF láka filmových fajnšmekrov

Atmosféra na PAFFku. Foto: Festival PAFF

V Pezinku bude konať dňoch 23. a 24. marca už štrnásta slávnosť krátkeho amatérskeho a alternatívneho filmu.

Bratislava 19. februára (Teraz.sk) - Pezinský amatérsky filmový festival, známy tiež pod skratkou PAFF, mení od roku 2018 svoj názov na Pezinský alternatívny filmový festival.

Na rozdiel od predošlých ročníkov, kedy malo PAFFko jemne špeciálnu príchuť, mockumentary v 2016 a hororovú v 2017, tento rok bude PAFF špeciálne všehochuťou s kvalitnou nádielkou nových filmov a sprievodných akcií.
Uvidíte domáce aj zahraničné krátke filmy, tento rok uvidíte silné české zastúpenie, takisto výber z festivalov Fest Anča, Áčko a Černá věž, tešiť sa môžete už tradične na Petra Konečného a zaujímavých hostí, ktorých mená organizátori prezradia čoskoro.

Nenechajte si ujsť festival PAFF.
Foto: Festival PAFF


Program a zábava na Vás čaká aj mimo kinosály, napojiť a nasýtiť sa môžete v festivalovom bare, osviežiť v stánku Mlsnej Emmy, vychillovať v tuli zóne, kultúrne povzniesť na výstave obrazov, fotiek a plagátov a vychutnať si opäť aj kresliarsky battle. Bodkou za piatkovým a sobotňajším dňom budú tradične koncerty. Zatiaľ sú potvrdené mená Genius Locci a Fvlcrum.

Už tradične je jedna zo súťažných sekcií na PAFFku zameraná na ultra-krátky film. Dĺžka filmu je daná ročníkom festivalu, takže tento rok je to už(!) 14 sekúnd. Je to dĺžka, ktorá nekladie veľké nároky na produkciu a čas. Prostredníctvom tejto súťaže chceme dať priestor mladým začínajúcim filmárom a amatérom. Chce to hlavne dobrý nápad, pointu a chuť točiť.

Možno si hovoríte, že 14 sekúnd je na príbeh príliš málo. Diváci, ktorí v tejto sekcii vyberajú víťazov už tretí rok, by nesúhlasili.

Je to určite výzva a my sa tešíme, ako ju zvládnete. Svoje filmy nám posielajte do 18. 3. 2018. A možno zvíťazíte práve VY!

Viac info o prihlásení tu.

Pozrite si víťaza 13-sekundovej súťaže na PAFF 2017 Sedem spiatočných od Stoned Cocks.