Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Festival Uprising predstavuje prvé hviezdy deviateho ročníka

Na snímke Tarrus Riley. Foto: Uprising

Festival Uprising sa na bratislavských Zlatých pieskoch tento rok uskutoční po deviaty raz a už teraz je jasné, že 26. a 27. august bude jedným z najočakávanejších víkendov leta 2016.

Bratislava 23. marca (TASR) - Na bratislavské Zlaté piesky príde v lete Tarrus Riley, jeden z top svetových reggae interpretov, ktorý "valcuje" svetové hitparády so skladbou Powerful v spolupráci s formáciou Major Lazer a speváčkou Ellie Goulding. Balada o vplyve lásky na človeka je nasledovníkom singlu Lean On, jedného z najúspešnejších hitov minulého roka.

Tarrus Riley, talentovaný jamajský spevák s osobitým hlasom a precítenými textami, pochádza z muzikantskej rodiny (otec veterán Jimmy Riley) a s hudbou prakticky vyrastal. Právoplatne sa radí medzi to najlepšie, čo ponúka aktuálna jamajská reggae produkcia a za vyše 10 rokov profesionálnej kariéry naspieval už toľko hitov, že sa do jedného koncertu ani nedostanú. Songy ako Gimme Likkle One Drop, My Day, She's Royal, Superman či Good Girl Gone Bad sa po celom svete tešia veľkej popularite. Spolu s ním prídu na Uprising reggae festival aj legendárny jamajský saxofonista Dean Fraser a speváčka Alaine, ktorá očarila svet svojou reggae verziou hitu Hello od Adele.

Festival Uprising sa na bratislavských Zlatých pieskoch tento rok uskutoční po deviaty raz a už teraz je jasné, že 26. a 27. august bude jedným z najočakávanejších víkendov leta 2016. Lístky a všetky potrebné informácie si fanúšikovia nájdu na webovej stránke festivalu uprising.sk.

TASR informovala PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.